300 joves escoltes es mobilitzen a La Riba (Alt Camp) per construir un tallafoc

Tindrà lloc a Valls i a La Riba el 30 de juny i 1 de juliol

query_builder   29 juny 2012 13:55

event_note Nota de premsa

300 joves escoltes es mobilitzen a La Riba (Alt Camp) per construir un tallafoc

Tindrà lloc a Valls i a La Riba el 30 de juny i 1 de juliol

Es tracta de la Clarotada, la primera trobada de joves de 17 a 18 anys d’agrupaments organitzada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge
 
La construcció d’un tallafoc serà el moment més destacat, tot i que també es realitzarà una gimcana gegant, concerts i una acampada
Les activitats d’estiu dels agrupaments escoltes i guies de Catalunya tindran aquest 2012 un tret de sortida molt especial. Serà el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, a Valls i La Riba (Alt Camp), en la trobada batejada com a Clarotada. Es tracta d’una activitat organitzada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), que aplega 20.000 escoltes i guies catalans. En aquesta ocasió, els protagonistes de l’activitat són els joves d’entre 17 i 18 anys de la FCEG. Hi participaran uns 300 que durant tot el cap de setmana realitzaran activitats de coneixença, lleure i servei a la comunitat entre els municipis de Valls i la Riba.
 
L’objectiu de la trobada serà que els participants coneguin altres joves que, com ells, formen part d’un agrupament escolta i guia. D’aquesta manera, poden adonar-se’n de la importància del moviment al país i de la seva tasca transformadora. Els joves ho podran evidenciar a partir d’una gimcana gegant per Valls, que els hi exigirà tot el seu enginy i capacitat d’organitzar-se. També es faran concerts i una acampada.
I diumenge al matí es farà una macro-activitat de servei: els 300 joves construiran un tallafoc als boscos de La Riba, en col·laboració amb l’Associació de Defensa Forestal de La Riba. Les més de 600 mans dels joves buscaran evitar que es repeteixin episodis tristament recordats com el de l’incendi que va assolar la zona el 2011. L’objectiu és que el tallafoc protegeixi el poble de La Riba i una de les poques zones de bosc que aquest incendi no va destruir.
 
Amb aquesta trobada, s’inicia la temporada de campaments i altres activitats d’estiu de l’escoltisme i guiatge català. Aquestes activitats tenen un ADN propi i distintiu: el contacte amb la natura, la implicació dels propis participants en el desenvolupament del campament i el fet de ser el punt culminant de tot un curs d’activitat associativa. Aquest 2012 es duran a terme més de 500 campaments en què hi participaran 18.000 infants i joves del moviment escolta i guia català.
 
La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG)
La FCEG és l’entitat que engloba l’escoltisme i el guiatge catalans de tres associacions -Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya-  que es dediquen a l’educació en el lleure dels infants i joves de Catalunya i treballen per la transformació social. Està formada per uns 20.000 escoltes i guies organitzats en un total de 200 agrupaments arreu del territori català, amb presència a 30 comarques i 95 municipis. Entre els seus membres hi ha més de 3.000 caps, que són joves educadors i educadores que desenvolupen una tasca pedagògica totalment voluntària.
 
Es tracta d’un moviment de voluntaris que treballa, cada dissabte a la tarda al cau i durant els períodes de vacances a través dels campaments, rutes, activitats internacionals, casals i camps de treball, perquè cada noi i cada noia esdevingui protagonista del seu propi creixement treballant en equip.  El seu objectiu és aconseguir que els infants i joves de Catalunya siguin capaços de participar activament i crítica a la societat on viuen, assumint les responsabilitats necessàries per ajudar a fer-la més justa, solidària i sostenible des de tots els punts de vista, treballant per tal de “deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat”.
 
Per ampliar informació, trucar als serveis de comunicació de la FCEG: Elisenda Rovira (93 590 27 00 - 608 017 042 ) Adrià Rico (93 268 91 10 - 687 457 812)