Carles Llorens: "Ens estem reunint entitat per entitat, dialogant amb tothom i fent tot el possible per salvar el major nombre de projectes"

query_builder   29 juny 2012 15:05

event_note Nota de premsa

Carles Llorens: "Ens estem reunint entitat per entitat, dialogant amb tothom i fent tot el possible per salvar el major nombre de projectes"

El director general de Cooperació, Carles Llorens, ha manifestat aquest matí en la tertúlia del programa "Els Matins" de Tv3 que comprèn la delicada situació per la qual passen les ONGD i considera "legítima la seva queixa, però ara no tenim diners per pagar. En el moment que puguem pagar, pagarem".
Llorens ha reconegut que hi ha hagut un aturada en els pagaments a les ONGD i que aquesta situació s’ha agreujat des del 15 de maig passat. “El retard en el pagament de les subvencions és resultat de les tensions de liquiditat de la Generalitat que s’han agreujat en els darrers mesos”.
 
El director ha explicat que davant la davallada de recursos públics, des del primer dia una de les seves prioritats ha estat buscar noves fonts de finançament, entre les quals ha destacat l’acreditació davant la Unió Europea per aconseguir fonts europeus i la recerca de suport privat. En aquest sentit ha destacat el conveni amb el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, que signarà el proper dilluns dia 2 de juliol a la Casa Llotja de Mar.
 
Les declaracions del director al programa Els Matins s’han fet després que ahir representants d’ONGD van entregar al registre de l’Agència Catalana de Cooperació instàncies per denunciar el retard en el cobrament de les subvencions, que ronda els 8,9 milions d’euros, i es van manifestar davant la seu de l’entitat.