Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat per onada de calor durant el dia d'avui i recorda que cal extremar les precaucions

query_builder   30 juny 2012 13:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat per onada de calor durant el dia d'avui i recorda que cal extremar les precaucions

  • Tot i que l’episodi de calor avui no és tan intens com ahir, es manté l’alerta Procicat. De cara a diumenge, es preveu un canvi de temps amb pluges
  • Protecció Civil recorda que cal evitar les activitats d’esforç i esportives a l’aire lliure durant les hores centrals del dia, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran
  • El departament de Salut manté activat fins demà el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS)
  • La DGPC demana extremar la precaució davant el risc d'incendi, agreujat per les altes temperatures
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté durant el dia d’avui activada la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Tot i que l’episodi de calor avui no és tan intens com ahir, les previsions indiquen que l’onada de calor encara es mantindrà el dia d’avui i que, de cara a diumenge, es preveu un canvi de temps amb pluges i tempestes puntualment fortes.
 
En l’àmbit sanitari, Salut Pública manté activat fins demà el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant qualsevol dels números següents: 112, 061, 902 111 444, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores.
 
A més, des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general.
 
Per aquest motiu, la DGPC manté vigents les recomanacions als municipis per tal de que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). De la mateixa manera la DGPC recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Per fer-ho, poden consultar els consells d’autoprotecció en els següents enllaços:
 
 
En qualsevol cas els consells bàsics per fer front a la calor són hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer i tenir cura dels nadons i de la gent gran. La DGPC també demana a la ciutadania que mantingui contacte amb amics o familiars d'edat avançada o malalts crònics que viuen sols.