Museu del suro

President Mas: "Cal estabilitat per poder fer la feina amb eficàcia i sembla que finalment els dirigents europeus agafen el bon camí"

query_builder   29 juny 2012 22:53

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cal estabilitat per poder fer la feina amb eficàcia i sembla que finalment els dirigents europeus agafen el bon camí"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest vespre el nou Museu del Suro de Palafrugell i ha assistit al Fòrum Impulsa 2012
El president de la Generalitat saluda a una antiga treballadora de la Fàbrica del Suro
El president de la Generalitat saluda a una antiga treballadora de la Fàbrica del Suro
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha referit aquesta nit a la cimera de caps d’Estat i de Govern de la UE que ha tingut lloc a Brussel·les celebrant que, ”finalment, sembla que els dirigents europeus agafen el camí, fins i tot el bon camí”. Tot i reconèixer que en els últims temps “les decisions que es prenen a Europa mai no saps com acaben del tot”, el cap de l’Executiu ha desitjat que aquest cop “les decisions vagin en la bona línia” perquè “el que es necessita és una mica d’estabilitat, una mica d’horitzó, una mica de tranquil·litat, per poder fer la feina amb eficàcia, la feina de cada dia, que al final és la que serveix per aixecar el país”. “Per tant, benvingut sigui tot això si la setmana que ve es confirma. Creuem els dits i toquem fusta”, ha reblat.
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant el discurs d’inauguració del Museu del Suro de Palafrugell, una nova infraestructura que ha qualificat “com un bell somni” del poble que “després de molts anys d’esforços i treball ha tingut un final feliç”.
 
Després de visitar les instal·lacions de l’espai, Artur Mas ha assegurat que el Museu ha de servir “com a font de coneixement” perquè la gent conegui “tot el que significa aquesta indústria” i, alhora, com “una font d’energia i d’inspiració” perquè els visitants sàpiguen “com es va tirar endavant una indústria que va ser i encara és referent al món”. El president també ha elogiat la “gran visió exportadora” de les empreses del suro, especialment fa un segle, quan era molt més difícil que ara.
 
La inauguració del nou centre ha comptat amb la presència de l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández; el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé; el subdelegat del Govern de l’Estat a Girona, Carles Jaume, i el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
 
L’antiga fàbrica de Can Mario on avui s’ubica el museu es va fundar l’any 1900 i va ser la més important del sector surer català, ja que en va arribar a representar més d’una tercera part. El nou museu compta amb una sala d’exposicions temporals de 240 metres quadrats; un auditori i sala d’audiovisuals; un espai per a tallers i activitats, i una botiga especialitzada en productes de suro.
 
 
Fòrum Impulsa
 
Abans d’inaugurar el Museu, el president Mas ha assistit a Girona a l’acte de lliurament dels Premis Impulsa 2012, dins la 3a edició del Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona. L’acte, que ha estat presidit pels prínceps d’Astúries i de Girona, ha reconegut els projectes de 5 joves emprenedors: Javier Agüera, promotor principal de l’empresa Greeksphone; el barceloní Edgar Vinyals, fundador de l’Associació d’Oci Inclusiu Saräu; la investigadora mèdica Guadalupe Sabio; la violinista Leticia Moreno, i la Fundació privada Marianao, de Sant Boi de Llobregat.
 
En l’acte d’inauguració del Museu del Suro, el president ha aprofitat per destacar el missatge de confiança que genera aquest Fòrum, que “ha aplegat a 1.300 emprenedors que segueixen el llinatge i l’esperit d’aquella gent pionera que fa més de 200 anys va crear la indústria del suro al país”.

4  

Imatges

Inauguració Museu del Suro

Inauguració Museu del Suro 369

Inauguració Museu del Suro

Inauguració Museu del Suro 609

Premis Impulsa 2012

Premis Impulsa 2012 356

Premis Impulsa 2012

Premis Impulsa 2012 600