Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per la previsió d'un front que començarà al terç sud del país aquesta matinada

query_builder   30 juny 2012 22:32

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per la previsió d'un front que començarà al terç sud del país aquesta matinada

 La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès, aquest vespre, una prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), amb l’avís de possibilitat de pluges al terç sud de Catalunya a partir d’aquesta matinada. La probabilitat del risc de tempestes s’incrementarà amb el pas de les hores i s’anirà desplaçant cap a la Catalunya Central al llarg del dia. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, acompanyada de vent, i localment de calamarsa o pedra.
 
La probabilitat màxima de pluges s’allargarà durant el dia de demà, des de les 8 fins a les 20 hores, i afectarà, sobretot, les comarques de Catalunya Central i Tarragona. Les comarques del nord de Catalunya (l’Alt Empordà, Baix Empordà. Pla de l’Estany i Gironès) no estan afectades pel risc de tempestes o pluges fortes.
 
La DGPC recomana:
 
Al cotxe:
  • Extremar les precaucions en la conducció, ja que els xàfecs poden anar acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa.
  • Allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.
  • No travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.
A casa:
  • Mantenir nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als terrats i als patis dels edificis. I recordeu que en cas de pluja, no heu de travessar les lleres.
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).