El Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i l'Agència Catalana de Cooperació presenten el projecte de col·laboració Cooperes?

L'acord s'emmarca en l'objectiu de l'Agència de trobar noves vies de finançament

query_builder   2 juliol 2012 16:13

event_note Nota de premsa

El Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i l'Agència Catalana de Cooperació presenten el projecte de col·laboració Cooperes?

L'acord s'emmarca en l'objectiu de l'Agència de trobar noves vies de finançament

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, i el president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls, han signat aquest matí a la Casa Llotja de Mar un conveni que estableix, per primera vegada, un marc de col·laboració entre el sector empresarial i les Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament.
El president del Consell de Cambres, Miquel Valls, ha assegurat que el Consell compateix els valors de l’acord i manifestat la seva confiança en l’èxit de la iniciativa, “perquè cada vegada més empreses estan incorporant la Responsabilitat Social Corporativa en l’estratègia empresarial, i això permetrà multiplicar l’impacte de la cooperació”.
 
Segons el director general de Cooperació, “els projectes que es presentin a la convocatòria de l’Agència i que estiguin validats tècnicament per l’Agència, disposin o no de finançament públic, podran formar part del projecte Cooperes?, sempre previ vistiplau de l’ONGD. L’agència es compromet a fer-ne el seguiment i el control, per garantir a les empreses que els diners es destinen a cooperació. La idea és salvar i consolidar com més projectes millor”, ha insistit Llorens.
 
Carles Llorens ha recordat que “el nostre objectiu, des del primer moment que ens vam fer càrrec de l’Agència, ha estat buscar noves vies de finançament alternatives, perquè els recursos públics ja havien anat minvant des del 2008 i preveiem que la situació seria difícil. I una de les vies alternatives és el patrocini del sector empresarial i econòmic.” El director ha reiterat “el compromís per actuar amb total transparència. Una comissió de treball del Consell de Cooperació ha elaborat un document que estableix les condicions que han de complir les empreses que vulguin finançar projectes, un codi ètic que es presentarà al Consell de Cooperació el 17 de juliol, on segur que hi haurà debat, però estem segurs que superarem les reticències.”
 
Les empreses que vulguin patrocinar projectes de cooperació al desenvolupament i d’educació per al desenvolupament podran accedir a la pàgina web del Consell de Cambres o de l’Agència Catalana de Cooperació i entrar al projecte Cooperes?, on disposaran de tota la informació dels projectes, així com del país on es desenvolupa, les condicions tècniques, etcètera.
 
Carles Llorens ha comentat que “hem trobat molt bona predisposició tant per part de les empreses com de les entitats, dos mons que potser han estat d’esquena i que amb aquesta iniciativa intentarem posar de cara.” També ha explicat que aquesta és una de les línies de treball per trobar noves fonts de finançament, i ha afegit que “però n’hi ha d’altres”. En aquest sentit, ha especificat que “hem tramitat l’acreditació de l’Agència davant la Unió Europea per accedir als fonts d’ajut humanitari que destina a la cooperació descentralitzada; estem treballant un projecte en l’àmbit de les donacions i microdonacions que ja estem desenvolupant; i el patrocini privat, que es concreta en l’acord amb el Consell de Cambres de Comerç i que també subscriurem amb Pimec, Foment del treball, el Club Rotary i la Confederació de Comerç, que també vol col·laborar en temes de cooperació.”

1  

Imatges

A l'acte de signatura hi han assistit representants d'institucions, d'ONGD i de l'àmbit empresarial

A l'acte de signatura hi han assistit representants d'institucions, d'ONGD i de l'àmbit empresarial 1008