El Patronat Catalunya Món organitza una nova edició del Programa de visitants internacionals

Per quart any consecutiu, el Patronat acull els visitors del programa American Marshall Memorial Fellowship

query_builder   2 juliol 2012 10:09

event_note Nota de premsa

El Patronat Catalunya Món organitza una nova edició del Programa de visitants internacionals

Per quart any consecutiu, el Patronat acull els visitors del programa American Marshall Memorial Fellowship

El Patronat Catalunya Món acull a partir d'avui set alts directius nord-americans d'empreses i institucions públiques i privades, en el marc de la quarta edició del programa American Marshall Memorial Fellowship. Aquesta estada, que organitza per quart any consecutiu el Patronat, s'emmarca dins del programa anual de la German Marshall Fund of the USA (GMF) que consisteix en una visita d’un grup reduït de futurs líders nord-americans durant tres setmanes per diferents països europeus.
 
L’objectiu és que coneguin de primera mà el nostre país, trobar sinergies, intercanviar coneixements, estrènyer les relacions transatlàntiques i, en definitiva, promoure oportunitats de col·laboració i participació entre la societat civil europea i la dels EUA.
 
Els visitants, que estaran a Catalunya durant quatre dies, des d'avui i fins al proper dijous, tindran l'oportunitat de conèixer, mitjançant persones expertes, l'economia, la política, la cultura, la societat i el funcionament de les principals institucions catalanes i detectar, de manera transversal, els eixos, els reptes i les oportunitats del nostre país. 


 
Aquest grup -originari de Sacramento, Carolina del Nord, Geòrgia, Chicago, Texas, Alabama i Washington, DC- realitzaran durant els propers dies diferents visites amb l’objectiu de conèixer l’àmbit institucional, econòmic, social i cultural català.
 
El programa de visites, que començarà la seva activitat demà al matí, s’iniciarà al mateix Patronat, on la secretària general, Roser Clavell, els donarà la benvinguda a Catalunya i els farà una presentació general del país.
 
Posteriorment, i en línia amb les darreres edicions, la delegació visitarà el Parlament de Catalunya, on mantindran una audiència amb la presidenta de la cambra legislativa catalana, Núria de Gispert. L’audiència tindrà lloc a les 13.00 hores de demà, 3 de juliol, al despatx d’audiències del Parlament de Catalunya. Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l’inici de l’audiència, que serà a porta tancada. Posteriorment, la secretària general del Patronat Catalunya Món, Roser Clavell, atendrà als mitjans de comunicació. Prèviament, hauran visitat les diferents dependències del Parlament de Catalunya i després de l’audiència amb la presidenta de la cambra també mantindran una trobada amb els membres de la Comissió d’Acció Exterior i de la Unió Europea del Parlament de Catalunya i el cònsol general dels Estats Units d’Amèrica.
 
Seguint en l’àmbit institucional, demà mateix els set directius nord-americans visitaran l’Ajuntament de Barcelona. Tot seguit, també podran conèixer les instal·lacions i la projecció internacional del Port de Barcelona. La jornada de demà finalitzarà amb la participació de la delegació a la recepció que oferirà el cònsol dels EUA, Greggory D. Crouch, per celebrar el 4 de juliol, el dia de la independència dels Estats Units d’Amèrica.


 
El programa introduirà aquest grup de directius, el proper dimecres, en una de les principals activitats econòmiques i d’internacionalització catalanes: el cava. Les caves Torelló, ubicades a Sant Sadurní d’Anoia, obriran les seves portes per ensenyar una tradició purament catalana que s’ha convertit en uns dels nostres eixos econòmics, però també d’innovació i projecció arreu del món. La jornada de dimecres es completarà amb una visita a Barcelona Activa i 22@.
 
La darrera jornada d’aquest programa de visites es dedicarà a la cultura i societat catalana amb visites a PRODECA (Promotora d’Exportacions Catalanes), al mercat de la Boqueria de Barcelona i al Museu d’Història de Catalunya. Finalment, la delegació de la German Marshall Fund també visitarà el complex central dels Mossos d’Esquadra, a Sabadell. L’objectiu  d’aquesta visita és que coneguin que Catalunya té una policia pròpia i que forma part de les institucions catalanes, com el Parlament i la Generalitat de Catalunya, que configuren el nostre teixit institucional propi i històric.   
 
La GMF va ser fundada l'any 1972 en memòria del Pla Marshall, amb l'objectiu de promoure la col·laboració i l'entesa entre Europa i els EUA. La seva finalitat és donar suport a les persones i les institucions que treballen en l'establiment de vincles transatlàntics i actualment té presència als dos costats de l'oceà amb oficines a Berlín, Bratislava, París, Brussel·les, Belgrad, Ankara i Bucarest. Aquesta entitat va crear el Marshall Memorial Fellowship Program l'any 1982 i actualment disposa d'una xarxa que aplega els EUA i vint-i-dos països europeus i compta amb més de 2.000 persones procedents del món de la política, la premsa, les empreses o les organitzacions no governamentals.