Josep Borrell, nou director dels Serveis territorials de Cultura a Lleida

query_builder   3 juliol 2012 19:28

event_note Nota de premsa

Josep Borrell, nou director dels Serveis territorials de Cultura a Lleida

 
Josep Borrell ha pres possessió com a nou director dels Serveis territorials de Cultura, en substitució de la fins ara titular, Carme Vidal.
 
El nou responsable de Cultura ha afirmat que un dels seus objectius és treballar pel territori entès aquest no només com a les terres de Ponent sinó com al conjunt de Catalunya. En aquest sentit, Borrell ha explicat que els Serveis territorials de Cultura a Lleida ha de ser una “corretja de transmissió que contribueixi a transmetre a la resta de Catalunya la cultura de Lleida i a permetre l’acollida a Lleida de la producció cultural d’arreu del país". Borrell també ha dit que és conscient que la situació econòmica actual fa necessari gestionar la cultura amb la màxima eficiència.
 
En el transcurs de l’acte de presa de possessió de Borrell, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha agraït a Carme Vidal la seva dedicació en el càrrec durant el darrer any i mig. Farré ha subratllat la “necessitat de dignificar la nostra cultura especialment en moments de recessió, perquè la cultura ens distingeix com a poble”.  
A l’acte hi han assistit representants de les principals entitats culturals de Lleida, així com directors dels serveis territorials de diversos departaments de la Generalitat.
 
Josep Borrell (Mollerussa, 1954) fou catedràtic de batxillerat a l’Institut Joan Oró. Des de 1987 exerceix com a inspector d’educació. Fou el creador del grup poètic La Gralla i la Dalla i de la revista literària L'Estrof. Ha estat vinculat a Òmnium Cultural i va dirigir l'Institut d'Estudis Ilerdencs. De la seva producció assagista destaquen Escriptors contemporanis de Ponent 1859-1980 (1984), Tres poetes simbolistes. Josep Estadella, Jaume Agelet i Màrius Torres (1986) i La Renaixença a Lleida (1999). És autor dels poemaris: Un adulat desig (1986), Rambla de tardor (1991), Tir al blanc (1992), Molinet de vent (1996), Sine cupiditate (2002) i Ombra de roure (2006). Borrell ha cultivat també la crítica literària, la historiografia literària de Lleida i és articulista de premsa.

1  

Fitxers adjunts

Ramon Farré, amb Josep Borrell i Carme Vidal durant l'acte de relleu

Ramon Farré, amb Josep Borrell i Carme Vidal durant l'acte de relleu
JPG | 455