Comunicat sobre el subministrament del servei de càtering als centres penitenciaris

query_builder   3 juliol 2012 19:00

event_note Nota de premsa

Comunicat sobre el subministrament del servei de càtering als centres penitenciaris

El Departament de Justícia informa que, en el marc de l’adopció de mesures de contenció de la despesa, s’han renegociat els contractes amb les empreses subministradores del servei de càtering als diferents centres penitenciaris.
 
La rebaixa del cost no afecta la qualitat ni la quantitat dels àpats bàsics dels interns (esmorzars, dinars i sopars). A partir d’ara, el berenar només se subministrarà al Centre Penitenciari de Joves. Una altra de les mesures adoptades és la reducció dels àpats extraordinaris als dies de Nadal i Cap d’Any. També s’ha ajustat al 2 % la reserva d’àpats, per reduir al mínim el menjar que finalment no es consumeix.
 
Pel que fa al servei que es presta als treballadors, es redueixen els horaris de les cafeteries dels centres a les franges horàries en què el cost de mantenir-les obertes està justificat pel volum d’usuaris, com a mesura de racionalització. Per tant, les cafeteries estaran obertes de dilluns a divendres, de 9 a 19 h, i els caps de setmana i festius, de 9 a 17 h.
 
Per últim, i seguint la línia d'actuació de tots els departaments de la Generalitat respecte a la retirada dels ajuts al menjar del personal funcionari, el Departament de Justícia rebaixarà l’import que dedica a sufragar part dels menús dels treballadors dels centres penitenciaris. A partir de setembre el menú als centres tindrà un cost de 6 euros.
 
Aquest paquet de mesures suposaran un estalvi de dos milions d’euros.