Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   4 juliol 2012 14:02

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Risc d'incendi
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat,  es manté el perill alt a l’interior de les Terres de l’Ebre, s’incrementa a l’interior, on se situa entre moderat i alt i s’incrementa lleugerament al litoral i prelitoral, on és moderat. Segueix baix al Pirineu.
 
Durant el dia d'avui, els Bombers de la Generalitat faran un seguiment exhaustiu del front del Cantàbric que està previst que afecti les comarques de Catalunya. En concret, vigilaran si el front va acompanyat d'activitat de llamps i, si fos així, si aquests llamps cauen en zones amb vegetació on es puguin originar incendis.
 
Tot i la millora de les condicions del risc d'incendi forestal, cal recordar que els Bombers encara no han donat per extingit l'incendi dels Prats de Rei, atès que encara fan tasques de vigilància i revisió de tot el perímetre.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu una situació meteorològica de risc per intensitat per pluja al quadrant nord-oest de Catalunya a partir de les 14h i arribaran en punts locals en el terç oest.
El vent serà de component sud amb velocitats mitjanes i les temperatures ascendiran lleugerament respecte ahir.
 
La Direcció General de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase prevenitva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).