La Sisena Jornada "L'acolliment lingüístic" reuneix a Girona 160 professors de català, professionals i voluntaris

Es posaran en comú els recursos amb què compten els organismes per ensenyar català a persones poc o gens alfabetitzades

query_builder   5 juliol 2012 11:09

event_note Nota de premsa

La Sisena Jornada "L'acolliment lingüístic" reuneix a Girona 160 professors de català, professionals i voluntaris

Es posaran en comú els recursos amb què compten els organismes per ensenyar català a persones poc o gens alfabetitzades

Aquest divendres 6 de juliol tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona la jornada “L’acolliment lingüístic: aprenentatge de la llengua i alfabetització? Sisena Jornada de Presentació de Materials i Experiències”, que inaugurarà la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Yvonne Griley, acompanyada del director dels Serveis Territorials de Cultura, Antoni Baulida.
 
Es tracta d’una activitat formativa i alhora de trobada i intercanvi entre professionals molt consolidada a les comarques gironines, on fa 12 anys que la Direcció General de Política Lingüística organitza els cursos i jornades “L’acolliment lingüístic” conjuntament amb els altres membres del Grup d’Immigració de la Comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística, Departament d’Educació -Equip LIC i Formació d’Adults, Direcció General per a la Immigració, Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona, Servei Lingüístic de Comissions Obreres, Servei Lingüístic de la UGT, Càritas Diocesana de Girona i Òmnium Cultural).
 
Aquest any s’ha decidit dedicar la jornada a posar en comú els recursos amb què compten els diferents organismes per a l’ensenyament del català a persones poc o gens alfabetitzades. L’objectiu és optimitzar-los i detectar i resoldre mancances, per tal de fer possible que, sigui quin sigui el seu nivell de formació, les persones que arriben al nostre país puguin aprendre català amb normalitat i no quedin al marge del procés d’inclusió social.
 
El programa, que es pot consultar al web Llengua catalana (www.gencat.cat/llengua/acolliment), inclou una conferència inicial a càrrec de l’especialista en ensenyament de segones llengües Mònica Molina, col·laboradora de diverses universitats i de l’Institut Cervantes, i 7 presentacions d’experiències i materials.
 
Com a novetat i atès l’interès que ha despertat, la jornada podrà ser seguida via Twitter a través del canal oficial @jornadespl. L’etiqueta proposada per al diàleg és #algirona.