Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   5 juliol 2012 12:30

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa de risc d'incendi forestal
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, es produeix un descens generalitzat del perill d’incendis forestals.
 
A l’interior de les Terres de l’Ebre es manté el perill alt, tot i que en menor grau respecte ahir. També es manté el perill alt a les comarques del Gironès i Pla de l’Estany.
 
A la resta del territori disminueix el perill considerablement, situant-se bàsicament en moderat. Segueix baix al Pirineu.
 
Els Bombers de la Generalitat continuaran amatents, al llarg del dia d’avui, al pas del front que està previst que afecti diverses comarques catalanes, així com a la seva possible activitat elèctrica. Cal recordar que els llamps, si cauen en determinades zones, poden ser l’origen d’incendis de vegetació.
 
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat encara no han donat per extingit l’incendi que es va produir la setmana passada als Prats de Rei, i hi continuen fent tasques de vigilància i retén.
 
Cal destacar que, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, avui es preveu una situació meteorològica de risc per intensitat de pluja que podrà afectar a tot el territori. En aquests moments es troba al terç oest, i de cara al migdia afectarà amb major intensitat sobretot les comarques de l’interior i prelitoral.
 
Les temperatures descendiran lleugerament respecte ahir, i se situaran generalment entre 23 i 28 ºC.
Arreu del territori el vent serà entre fluix i moderat. Bufarà vent de component nord a la Costa Brava,  de component est al litoral, de component sud i oest a les comarques interiors de Tarragona i Lleida, i de component sud i est a la resta.
 
La Direcció General de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

1  

Imatges

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal 76