Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   6 juliol 2012 13:24

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, en general disminueix el perill d’incendi forestal per a avui. Perill alt únicament a la part nord de les Terres de l’Ebre, perill moderat a la zona del litoral i prelitoral central i sud. Perill baix a la resta del país.
 
El front que ahir va creuar Catalunya anava acompanyat d’aparell elèctric i per aquest motiu els Bombers de la Generalitat realitzaran al llarg del matí dues rutes aèries per tal de localitzar possibles focs de llamp. Un helicòpter bombarder vigilarà la zona compresa entre les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat i el Baix Camp. El segon aparell volarà per les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia i la Conca de Barberà, també amb l’objectiu de localitzar possibles focs de llamp. A més de la tripulació de vol, a cada un dels helicòpters hi aniran quatre membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) en cas que calgui fer alguna actuació.
 
Així mateix, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit, ahir al vespre, l’incendi de Prats de Rei (Anoia)declarat el passat divendres 29 de juny.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques:
 
Els SMC no ha emès avisos de situació meteorològica de risc per al dia d’avui.
 
El vent a tot el país gira de component sud, serà fluix i amb cops moderats. Durant el matí es manté la tramuntana a la part nord, girant cap a mig matí a component sud. Al litoral predominarà el xaloc a la tarda.
 
Pel que fa a la previsió de pluges, s’espera un dia tranquil tot i que no acaba de fer net. Durant el matí hi haurà intervals de núvols principalment al litoral sud i central amb cel ennuvolat i núvols baixos al litoral de Barcelona.
Cap al migdia la nuvolositat es desplaça cap al prelitoral, Pirineu i prepirineu amb ruixats esporàdics a la tarda en punts de muntanya del quadrant nord-est. Alhora, s’aniran obrint clarianes al litoral i prelitoral sud i central.
 
Les temperatures seran una mica més altes que les d’ahir al Pirineu, Prepirineu i Ponent. A la resta del territori s’assoliran valors més o menys com els d’ahir o una mica més alts.
 
La Direcció General de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) ni del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT).

1  

Imatges

Mapa diari de risc d'incendi

Mapa diari de risc d'incendi 23

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi

Mapa diari de risc d'incendi
PPT | 379