El Departament d'Empresa i Ocupació i la URV posen en marxa els treballs per a l'elaboració del Pla Estratègic Empresarial i per a l'Ocupació de les Terres de l'Ebre

query_builder   6 juliol 2012 14:19

event_note Nota de premsa

El Departament d'Empresa i Ocupació i la URV posen en marxa els treballs per a l'elaboració del Pla Estratègic Empresarial i per a l'Ocupació de les Terres de l'Ebre

 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, han formalitzat l’encàrrec per a l’elaboració del document, que es preveu que estigui enllestit durant el segon semestre de 2013.
 
·        El conseller Mena ha volgut destacar que avui “donem compliment a una reivindicació històrica del territori” i el fet que “aquest no és el pla del Govern de la Generalitat que imposa a Terres de l’Ebre, és el pla que des de Terres de l’Ebre es proposa i el Govern es farà seu”
 
·        En el marc de la seva visita a Terres de l’Ebre, el conseller també ha visitat el Consell Comarcal del Baix Ebre, ha presidit la reunió de la Comissió territorial d’Industrialització a la Delegació del Govern i ha visitat les empreses Amitech i Infosa.
 
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau, han formalitzat avui a Tortosa l’encàrrec d’elaboració del Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre, que durà a terme la URV, a través de la càtedra d’Economia Local i Regional del Campus que té a Terres de l’Ebre.
 
Acompanyat del delegat de la Generalitat a Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i de la directora dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, el conseller Mena i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, han presentat en roda de premsa, les línies mestres del pla, una “reivindicació històrica del territori que hem entomat des del Govern”, en paraules del conseller.
 
El conseller Mena ha posat l’accent en el fet que “aquest és un pla empresarial i per l’ocupació, un pla per al desenvolupament de l’activitat econòmica i que al final s’ha de traduir en la creació d’ocupació”. “No volem que sigui un pla per posar als prestatges sinó que sigui operatiu, que s’orienti a l’acció des del primer moment”, ha reblat.
 
“Aquest no és el pla del Govern de la Generalitat que imposa a Terres de l’Ebre, és el pla que des de Terres de l’Ebre es proposa i el Govern es farà seu”, ha destacat el conseller.
 
El conseller ha incidit en el fet que “ha de ser un pla amb accions molt concretes”, i que ha d’abastar àmbits com el de la indústria, el comerç, el turisme, l’energia i les telecomunicacions, entre d’altres, a banda d’aprofundir en la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur per tal de que puguin accedir amb millors condicions al mercat de treball.
 
El Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de Terres de l’Ebre és l’instrument que ha de definir les línies de desenvolupament econòmic i social a mig termini de la demarcació, de manera que esdevingui una eina de consens entre tots els agents socials i civils per dinamitzar-ne l’economia.
 
Per aconseguir el seu objectiu, el Pla Estratègic definirà mesures per posar en valor les potencialitats de les Terres de l’Ebre, detectar i aprofitar noves oportunitats d’activitat econòmica, i descobrir i corregir carències. A més, cercarà impulsar una actitud més emprenedora i innovadora en el teixit social i econòmic per catalitzar tots aquests elements i convertir-los en una font d’activitat i d’ocupació. El document no només es limitarà a l’àmbit econòmic, sinó que tindrà una visió global i haurà de reflectir les implicacions socials i culturals de l’actualització del model econòmic de la zona.
 
Per elaborar el Pla Estratègic, la URV no només aportarà el seu coneixement i els seus recursos humans, sinó que comptarà amb la col·laboració i la participació de tots els agents econòmics i socials de la demarcació, i també d’experts d’arreu de Catalunya. Aquest procés constarà de dues fases: una primera en la qual es treballarà en la diagnosi i el bon govern, i una segona en la qual s’aprofundirà en els continguts.
 
La Universitat Rovira i Virgili preveu desenvolupar el Pla en un període de 18 mesos, per bé que en 6 mesos preveu tenir enllestida tota la fase de diagnosi i memòria prèvia. 
 
Visita a les Terres de l’Ebre
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, ha visitat avui novament les Terres de l’Ebre. A primera hora del matí ha estat a Tortosa, al Consell Comarcal del Baix Ebre on ha mantingut una reunió de treball amb el president del Consell, Lluís Soler, i amb l’equip de govern de la corporació. Posteriorment s’ha desplaçat a la Delegació del Govern a on després de presentar el Pla Estratègic, ha presidit la reunió de la Comissió Territorial d’Industrialització. Al migdia el conseller s’ha desplaçat fins a Camarles on ha visitat l’empresa Amitech i posteriorment ha anat fins a Sant Carles de la Ràpita i ha visitat la salinera Infosa.

5  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena durant la visita al Consell Comarcal del Baix Ebre

El conseller F. Xavier Mena durant la visita al Consell Comarcal del Baix Ebre
JPG | 391

El conseller F. Xavier Mena durant la presentació de les línies mestres del Pla

El conseller F. Xavier Mena durant la presentació de les línies mestres del Pla
JPG | 511

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb la Comissió territorial d'Industrialització

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb la Comissió territorial d'Industrialització
JPG | 491

El conseller F. Xavier Mena en la visita a l'empresa Amitech

El conseller F. Xavier Mena en la visita a l'empresa Amitech
JPG | 497

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a Infosa

El conseller F. Xavier Mena durant la visita a Infosa
JPG | 420