Felip Puig: "tota societat necessita marcar uns límits que ens permetin exercir les nostres llibertats"

query_builder   9 juliol 2012 12:02

event_note Nota de premsa

Felip Puig: "tota societat necessita marcar uns límits que ens permetin exercir les nostres llibertats"

  • El conseller d’Interior ha inaugurat aquest matí la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) que enguany aborda l’ús de l’espai públic i la seva seguretat des de diferents vessants
Foto
El conseller d’Interior, Felip Puig, s’ha referit avui a la futura llei d’ús de l’espai públic que està preparant el departament i ha explicat que la llei “no intenta regular l’exercici dels drets fonamentals que tenim sinó definir quins són els límits que en l’espai públic troba l’exercici d’aquests drets”.
 
Tal i com ha explicat el conseller, “no serà una llei prohibicionista sinó tot al contrari, amb un abordatge des d’una perspectiva molt liberal”. “Però tota societat necessita marcar uns límits extrems, que no es puguin sobrepassar,  i que ens permetin, exercir amb responsabilitat les nostres llibertats al màxim” ha matisat.
 
El conseller ha fet aquestes aportacions durant la Inauguració de la segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) que, des d’avui i fins dijous dia 12 de juliol, abordarà l’ús de l’espai públic i la seva seguretat des de diferents vessants.
 
En aquest marc de reflexió, el titular d’Interior ha dit que “els elements de referència no només s’han de trobar en una llei moderadora sinó que a més també s'han de trobar en el debat, la reflexió i el reconeixement de la diversitat”. “Per aquest motiu és bo fer una reflexió al voltant d’aquesta nova convenció social que hem d’acordar a l’hora de la regulació del nostre espai públic” ha insistit.
 
Durant la seva intervenció el conseller ha recordat que “la seguretat forma part d’un dels pilars que estructuren la cohesió social d’un país”.
 
L’Escola d’Estiu de l’ISPC neix, en paraules del conseller, “amb vocació de consolidar un espai de reflexió que ens permeti obrir un marc d’aportacions més enllà de la formació establerta dels nostres cossos de seguretat”.
 
L’objectiu de les jornades és fer una anàlisi des d’una perspectiva integral de la seguretat, és a dir, des del punt de vista de la seguretat ciutadana, de la seguretat física de les persones i de les infraestructures, o des de la col·laboració entre els diferents operadors que hi intervenen, ja siguin del sector públic o privat.
 
Les jornades comptaran amb la presència de destacats especialistes i professionals implicats en la gestió de l’espai públic, com ara responsables polítics de l’Administració pública i de la justícia, directius d’actes i d’esdeveniments de diferent temàtica, catedràtics d’universitats, comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra i de les policies locals de Catalunya, entre d’altres.
 
 
 
Per a més informació o concertar entrevistes, podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 93 567 50 57 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.

1  

Fitxers adjunts

Programa de les Jornades

Programa de les Jornades
PDF | 64