INDÚSTRIA

La participació d'empreses i entitats catalanes al 7è Programa Marc de la UE creix un 16,8% el 2011

query_builder   9 juliol 2012 13:18

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La participació d'empreses i entitats catalanes al 7è Programa Marc de la UE creix un 16,8% el 2011

 

  • El 2011, Catalunya va captar 146 milions d’euros del 7è Programa Marc de la Comissió Europea per finançar projectes de recerca.

 

  • Des de l’inici del Programa al 2007 i fins el tancament de l’exercici 2011, Catalunya ha captat un total de 529 milions d’euros per destinar a projectes de recerca. Aquesta xifra representa prop del 29% del total aconseguit per l’Estat Espanyol, i el 2% de tota la Unió Europea.
 
  • La Comissió Europea ha presentat avui l’última convocatòria del 7è Programa Marc 2007-2013 per finançar projectes d’R+D, que compta amb una inversió rècord de 8.000 milions d’euros.
 
 
Catalunya va captar 146 milions d’euros provinents del 7è Programa Marc d’R+D (7èPM) de la Comissió Europea, el principal instrument europeu de finançament per impulsar projectes de recerca. Són dades del 2011 que indiquen que la captació de recursos per part d’empreses i entitats catalanes del 7èPM va crèixer un 16,8% respecte l’any anterior.
 
ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, assessora i impulsa l’accés de les empreses catalanes al 7è PM a través dels seus programes.
 
Les xifres – proporcionades pel Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) - s’han fet públiques avui durant la presentació per part de la Comissió Europea de l’última convocatòria del 7èPM 2011-2013, dotada amb una xifra rècord de 8.000 milions d’euros.
 
La convocatòria, oberta des d’avui i fins la pròxima tardor, finançarà projectes que es duguin a terme l’any que ve. Es divideix en diferents disciplines científiques i està destinada a empreses, universitats, centres de recerca i centres tecnològics públics i privats.
 
529 milions d’euros per a Catalunya des de l’inici del 7èPM
 
Des de l’inici del 7èPM al 2007 i fins el tancament de l’exercici 2011, Catalunya ha captat un total de 529 milions d’euros per a projectes de recerca. Una xifra que representa prop del 29% del total de recursos captats per l’Estat espanyol, i que a la vegada suma el 2% del finançament destinat a la Unió Europea.
 
Un 27,7% del finançament que ha arribat a Catalunya des de l’inici del 7è PM s’ha destinat a universitats i el 18,3% a empreses. Les empreses catalanes són les que han rebut més finançament de tot l’Estat espanyol: sumen el 56% del total de recursos captats per les empreses.
 
ACC1Ó continua impulsant la participació catalana al 7èPM
 
Des de l’any 2007, ACC1Ó realitza una tasca d’acompanyament a les empreses catalanes i entitats d’R+D empresarial (que pertanyen a TECNIO principalment, la xarxa d’ACC1Ó que aglutina els principals agents experts en investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya) al 7èPM.
 
Una de les eines que ha posat en marxa són els Grups Connect-EU –representants dels 15 sectors tecnològics i científics punters de Catalunya-, que tenen per missió posicionar els interessos catalans d’R+D a Brussel·les per incidir en les convocatòries europees de finançament de projectes. Els grups han presentat agendes estratègiques per a l’R+D davant de representants de les institucions europees.
 
Destaca també el Servei d’assessorament per a la preparació de propostes 7èPM, un servei gratuït d’assessorament individualitzat i de cerca de socis per presentar projectes a les convocatòries específiques del 7èPM. Inclou les fases de preparació de propostes, negociació de contractes i revisió.

1  

Fitxers adjunts

Acte de presentació del Programa de Treball 2013 del Setè Programa Marc de Recerca

Acte de presentació del Programa de Treball 2013 del Setè Programa Marc de Recerca
JPG | 1766