Presentació al món local de l'Estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic

query_builder   9 juliol 2012 18:19

event_note Nota de premsa

Presentació al món local de l'Estratègia catalana d'adaptació al canvi climàtic

Imatge reunió
El director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier, ha presentat aquesta tarda al món local l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic (ESCACC). La reunió és una de les que s’han organitzat aquest mes de juliol per donar a conèixer l’ESCACC als sectors implicats. En aquest sentit, el paper de l’administració local en l’adaptació és cabdal perquè és qui té bona part de les competències sobre salut, mobilitat, transport, urbanisme i aigua, entre altres. Hi han assistit representants de les dues associacions municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques i Federació de Municipis de Catalunya), l’Entitat Metropolitana i les quatre diputacions.
 
El dia 25 de juny es va fer la presentació pública del document base de l’ESCACC i a partir d’aquí es va encetar un procés de participació obert a tota la ciutadania i també s’han organitzat diverses sessions informatives sectorials: amb representants del sector de la indústria, serveis i turisme; del sector energètic i infraestructures del transport; del sector de la salut; de l’agricultura, ramaderia i gestió forestal; i amb el sector pesquer.
 
L’objectiu d’aquestes reunions és informar sobre l’estratègia i, a la vegada, copsar les opinions sobre les mesures que l’ESCACC proposa per adaptar-se als impactes del canvi climàtic. De cara al setembre i l’octubre està previst fer la presentació de l’ESCACC a nivell territorial.
 
L’estratègia, que està previst que s’aprovi abans de final d’any, fa una diagnosi exhaustiva de com afecta i afectarà el canvi climàtic als sectors més fràgils del territori i proposa més de 100 mesures perquè Catalunya esdevingui menys vulnerable als seus impactes.

1  

Imatges

Imatge presentació

Imatge presentació 536

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 72