Inauguració de les noves instal·lacions de Clariant, al Prat de Llobregat

query_builder   9 juliol 2012 10:03

event_note Nota de premsa

Inauguració de les noves instal·lacions de Clariant, al Prat de Llobregat

El president, Artur Mas, ha presidit el dia 6 l’acte inaugural d’una nova planta de l’empresa Clariant, al Prat de Llobregat,  que representa una inversió de prop de 15 MEUR i la creació de 65 nous llocs de treball.
Generalitat de Catalunya
 
 
El cap de l’Executiu ha destacat la importància de la indústria química a Catalunya, que s’ha convertit en “una indústria de referència per al mercat interior i per a l’estranger” i ha recordat que Catalunya ja ven més fora d’Espanya que a dins del territori nacional. També ha defensat l’activitat turística a Catalunya i ha assegurat que la ciutat de Barcelona, l’àrea metropolitana i el país, “són atractius des de molts punts de vista: per fer-hi inversions, per fer-hi projectes industrials, per desenvolupar plantes de colorants i per al turisme”. I ha subratllat que els sectors de la indústria, el comerç, la logística, i el turisme, “ens donen la possibilitat de crear moltíssims llocs de treball”.
 
Aquest nou centre productiu de Clariant és un referent a Europa en la fabricació de colorant i productes químics auxiliars per a les indústries del tèxtil, el cuir i el paper, així com per a sectors de pintures, tintes i estampació tèxtil. A més, es converteix en la seu social d’aquesta empresa a Espanya i Portugal. A Catalunya també disposa de fàbricas a Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca i Tarragona.
 
A l’acte inaugural, a més del president de la Generalitat, hi han pres part l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor; el director d’aquest centre de producció i director general de Clariant a Espanya i Portugal, Joan Jesús Tugués; i els directius de l’empresa a nivell internacional, entre els quals el responsable de Clariant Alemanya i cap de la regió Europa, Ulrich Ott, i el membre del Comitè Executiu de Clariant a Suïssa, Mathias Lütgendorf. També ha assistit el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.