Territori i Sostenibilitat convoca els ajuts per a projectes de custòdia del territori amb un import de 750.000 euros

query_builder   10 juliol 2012 11:29

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat convoca els ajuts per a projectes de custòdia del territori amb un import de 750.000 euros

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’ordre d’ajuts que el Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) atorga per a projectes de promoció i consolidació de la custòdia del territori, amb un import de 750.000 euros per al període 2012-2014. La primera línia d’ajuts de custòdia es va convocar al 2009, també per a un període de tres anys. En aquella ocasió es van atorgar subvencions a 11 entitats de custòdia del territori que van desenvolupar més de 70 nous acords. El termini per presentar les sol·licituds és de vint dies a partir d’avui.
 
Els projectes que poden rebre subvenció han d’estar orientats a la conservació del patrimoni natural i vinculats a un programa tiennal de custòdia. Les actuacions subvencionables s’han de referir preferentment a espais naturals protegits (espais del PEIN i de la xarxa Natura 2000), zones humides de l'Inventari de zones humides de Catalunya i espais de l’Inventari d’espais d’interès geològic de Catalunya. Amb menor preferència també poden ser objecte de subvenció terrenys qualificats de no urbanitzables que tinguin valors naturals rellevants pel que fa a la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural i que no gaudeixen de cap figura de protecció prevista a la Llei d'espais naturals.
 
La línia d’ajuts per a programes de custòdia és una de les accions del Pla de treball de legislatura de la xarxa de custòdia del territori, aprovat a finals de l’any passat. El Pla, promogut pel DTES i elaborat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), desenvolupa aquesta estratègia de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat basada en acords entre propietaris de finques i entitats de custòdia. Segons el darrer inventari fet per la XCT, l’any 2009, el nombre d’hectàrees en custòdia a Catalunya era de 185.960, escampades per 38 comarques (el 93% de comarques catalanes). Pel que fa al nombre d’acords de custòdia signats, n’hi havia 441, tant en finques privades com públiques. I les entitats dedicades a la custòdia del territori eren 68. El programa d’ajuts a la custòdia 2009-2011 va permetre incrementar un 10% els acords de custòdia.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40