El conseller d'Empresa al 080

MODA

La desena edició del 080 Barcelona Fashion arrenca avui reforçant sinergies entre el disseny i la indústria i apostant per la innovació tecnològica en el tèxtil

query_builder   10 juliol 2012 19:40

event_note Nota de premsa

MODA

La desena edició del 080 Barcelona Fashion arrenca avui reforçant sinergies entre el disseny i la indústria i apostant per la innovació tecnològica en el tèxtil

 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat aquesta tarda al Palau de Pedralbes la passarel·la de moda catalana que, des d’avui i fins divendres, acollirà les noves propostes per a la primavera/estiu 2013 d’una trentena de dissenyadors i marques.

 

  • La dissenyadora Miriam Ponsa ha obert la passarel·la, juntament amb les propostes de Brain&Beast, Juan Pedro López, i la firma Desigual. Demà desfilaran Schipper/Arques, Gori de Palma, Who, Toni Francesc, Celia Vela, Guillermina Baeza, Manuel Bolaño i la firma Mango.

 

  • A data d’avui, s’han acreditat al certamen un total de 541 periodistes de més 200 mitjans de comunicació catalans, estatals i internacionals.

 

  • A banda de la passarel·la, en el marc del “080 Llunàtics Ovni”, la conferència “Investigació, Desenvolupament i Innovació a INTEXTER” ha obert aquest fòrum que comptarà amb la participació de més d’una quinzena d’experts en innovació tecnològica en el sector tèxtil. Així mateix, el 080 acull també les exposicions ‘A Touch of Class’, ‘La Moda a l’Antic Egipte’ i ‘El Cos Vestit’, itinerari per la història de la moda des del segle XVI a l’actualitat.

 

  • Com a novetat, el 080 Barcelona Fashion comptarà amb una master class, a càrrec del dissenyador de renom internacional, Miguel Adrover, el divendres, 13 de juliol a les 12:30 h.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, juntament amb el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez, i la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha inaugurat avui al Palau de Pedralbes la desena edició del 080 Barcelona Fashion que, des d’avui i fins divendres, omplirà de moda la ciutat de Barcelona.
 
En aquesta nova edició, el 080 Barcelona Fashion reitera la seva aposta per enfortir els vincles entre disseny i industria. Amb aquest objectiu, una edició més compartiran passarel·la dissenyadors emergents i firmes consolidades. En aquest sentit, en el marc de la inauguració, el conseller F. Xavier Mena ha recordat que “un dels fulls de ruta és donar projecció internacional al 080 Barcelona Fashion, i no només des del vessant mediàtic i de les xarxes socials sinó també a nivell de negoci”.
 
L’altre gran repte de la present edició és crear sinergies entre el món de la moda i la innovació tecnològica. La voluntat del 080 és esdevenir un referent de la moda també en el vessant de la transferència tecnològica i amb aquest objectiu s’ha donat cabuda a l’espai “080 Llunàtics-Ovni”, un espai networking i fòrum de debat que comptarà amb la participació de més d’una quinzena d’experts en innovació tecnològica en el sector tèxtil.
 
Segons el conseller, “estem fomentant la simbiosi entre la indústria de la moda i la innovació tecnològica. Cada cop més, la innovació tecnològica és present en tots els àmbits i sector del tèxtil i el disseny no n’és una excepció. Per això en la present edició, hem donat cabuda els centres tecnològics que estan posant projectes i teixits de nova generació al servei dels creadors”.
 
La desena edició del 080 Barcelona ha comptat amb un pressupost total de 1,050 milions d’euros, dels quals el 70% ha estat aportació de la Generalitat i el 30% aportacions privades. El conseller ha destacat que “es tracta d’un pressupost similar a l’anterior edició, celebrada al gener passat però que ha comptat amb un increment del 53% del patrocini privat”. “Seguint aquella indicació del president Mas, estem aconseguint fer més amb menys”, ha reblat el conseller,
 
La dissenyadora Miriam Ponsa ha obert el calendari de desfilades del primer dia de la passarel·la amb la seva col·lecció “Collita daurada” que ha presentat als jardins del palau. Aquesta primera jornada de la passarel·la també comptat amb les propostes de Brain&Beast i de Juan Pedro López. Aquest vespre, la firma Desigual tancarà les desfilades del dia. Així mateix, la jornada inaugural també ha comptat amb la presentació de ‘Miranda Makaroff for Lydia Delgado’.
 
 
Més de 540 periodistes acreditats
 
A dia d’avui, s’han acreditat al 080 Barcelona Fashion, 541 periodistes de més de 200 mitjans catalans, estatals i internacionals. Pel que fa a la presència de mitjans internacionals, s’han acreditat prop d’una cinquantena procedents de països com França, Regne Unit, Alemanya, Estats Units, Mèxic, Argentina, Brasil, Xina o Rússia, entre d’altres.
 
 
Passarel·la 080 Barcelona Fashion
 
Durant els quatre dies desfilaran per la passarel·la 080 Barcelona Fashion les propostes dels següents dissenyadors i marques (per ordre alfabètic):  Alexis Reyna, Brain&Beast, Celia Vela, Desigual, Gori de Palma, Guillermina Baeza, Juan Pedro López, Justicia Ruano, Lurdes Bergada & Syngman Cucala, Mango, Manuel Bolaño, Martínez Lierah, Miranda Makaroff for Lydia Delgado, Miriam Ponsa, Schipper/Arques, Siki Im, Sur,  TCN, Toni Francesc, Yolan Cris, i Who.
 
Així mateix, en el marc del 360º Barcelona Fashion Brands, que impulsa el Clúster Tèxtil i Moda de Catalunya, el divendres 13 de juliol, desfilaran les firmes Aldomartins, Bóboli, Cóndor, Cris Zarel, Escorpion, Naulover, Punto Blanco i Yerse.(Biografies i calendari de desfilades a www.080barcelonafashion.com).
 
Pel que fa al càsting, la present edició de la passarel·la 080 comptarà amb la participació de models de renom internacional com Erjona Ala (Noruega), Iris Egbers (Holanda), Ella Kandyba (Ucraïna), o Andie Artur (EEUU), a més de les maniquins Malena Costa i Michelle de Carvalho i de l’actriu Clara Lago, que desfilarà per al dissenyador Toni Francesc. El càsting masculí l’encapçalen Jon Kortajarena, River Delfín, Clement Chabernaud, Alexander Beck i James Smith, entre d’altres.
 
080 Llunàtics-Ovni
 
En el marc del 080 Barcelona Fashion, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), vol consolidar el certamen com una plataforma integral per a la promoció i internacionalització de la moda, i per a la creació de sinergies entre els dissenyadors, les empreses i la indústria.
 
Amb aquest objectiu, el certamen incorpora per primera vegada l’àrea 080 Llunàtics-Ovni, un espai per a la creació de noves xarxes de negoci entre dissenyadors, empreses i centres tecnològics. Aquest espai —que s’instal·larà als jardins del palau de Pedralbes i que simularà un ovni— acollirà també un cicle de conferències i taules rodones a càrrec de més d’una quinzena d’experts nacionals i internacionals que aportaran la seva visió professional i casos empresarials en innovació i transferència tecnològica al voltant del tèxtil i moda.
 
En la primera jornada del 080, l’OVNI gegant que acull el Festival  Llunàtics 080 ha acollit les primeres conferències. El tàndem creatiu, procedent de Dinamarca, format per l’arquitecte Michel Guglielmi i la dissenyadora Hanne Louise Johannesen ha presentat la seva nova aposta: DIFFUS. Un projecte centrat en la combinació dels teixits i els materials amb el disseny d’interacció i la tecnologia innovadora per crear una moda interconnectada pensada pel futur. D’altra banda, el festival  Llunàtics 080 també ha comptat amb la participació de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa, INTERTEXT i amb el centre tecnològic d’investigació CETEMMSA. El director de màrqueting d’aquest organisme, Baldomer Aymà ha explicat com aquest centre intervé en la investigació de nous materials i dispositius intel·ligents en l’àmbit de la impressió electrònica.
 
Demà, el Festival Llunàtics 080 acollirà entre d’altres, l’artista australiana Lucy McRae popularitzada per buscar noves formes anatòmiques a partir de l’estructura natural del cos humà. Altres activitats destacades del 080 Llunàtics-Ovni serà la presentació dijous de les Google Project Glass —unes ulleres amb realitat virtual— a càrrec de la directora de Comunicació a Europa de Google, Marisa Toro, que també parlarà del projecte de Google Lunar X PRIZE i del Google Autonomous Car i presentarà el nou buscador de Google.
 
 
 
Exposicions
 
Aquesta edició del 080 Barcelona Fashion compta amb tres exposicions al voltant del món de la moda, que s’acompanyaran també de conferències al voltant de la mateixa temàtica.
 
-       ‘A Touch of Class’, un recorregut pel món dels accessoris i complements de moda que comptarà amb la participació de Laura B, Bond&Burlington i Castañer.
 
-       ‘La Moda a l’Antic Egipte’ on s’exhibirà una selecció de vestits i maquillatge, joies i complements dels antics egipcis (Museu Egipci de Barcelona). Dimarts, 10 de juliol  a les 19.30h, tindrà lloc la conferència “Moda i Bellesa a l’Antic Egipte”, a càrrec de la professora en Egiptologia, Núria Castro i Jiménez.
 
-       ‘El Cos Vestit’, un itinerari per la història de la moda des del segle XVI fins l’actualitat amb un centenar de vestits i quaranta complements. (Col·lecció del DHUB. Museu Tèxtil i d’Indumentària). Dimecres, 11 de juliol, a les 12.30h, tindrà lloc la conferència “El cos vestit, una mirada a la història de la moda des del cos humà” a càrrec de Sílvia Ventosa, comissària de l'exposició El Cos Vestit, junt amb Teresa Bastardes.
 
 
 
Altres activitats: master class de Miguel Adrover, concurs Elite model Look i 080 Design Contest
 
 
  • Master class a càrrec de Miguel Adrover
La master class d’aquesta edició del 080, l’impartirà Miguel Adrover, dissenyador mallorquí de renom internacional, que el marc d’una classe magistral, compartirà amb el públic les seves opinions i experiències al voltant de la creació, el disseny i la moda. Adrover ha mostrat les seves creacions al Victoria & Albert Museum de Londres, al Metropolitan Museum de Nova York i al Bellevue Art Museé de Paris, entre d’altres. Serà divendres, 13 de juliol a les 12:30h.
 
 
  • Final concurs Elite Model Look
En el marc del 080, Elite Model Look —un dels patrocinadors principals del certamen— celebrarà la final del seu concurs a nivell estatal. Es tracta d’un dels concursos de models de més prestigi del sector, responsable del descobriment de “cares noves” i supermodels des de 1983 com Inés Sastre, Cindy Crawford, Gisele Bundchen o Alessandra Ambrosi, entre altres. La final de Barcelona que tindrà lloc el divendres, 13 de juliol seleccionarà, d’entre les finalistes espanyoles, la model que participarà a la final mundial de Xanghai.
 
 
  • 080 Design Contest
Per segona vegada, el 080 Barcelona Fashion, en col·laboració amb les escoles de disseny de moda de Catalunya, ha convocat el 080 Design Contest, un concurs que nodrirà el certamen dels seus propis productes de marxandatge. En aquesta segons edició, s’escollirà el disseny guanyador de shopping bag del 080, d’entre les propostes presentades per alumnes i exalumnes de les diferents escoles de disseny de moda de Catalunya. El disseny premiat es comercialitzarà a la propera edició del 080 Barcelona Fashion, al gener de 2013.
 
 
Little Barcelona
 
El 080 Barcelona Fashion vol consolidar-se com a instrument de promoció i internacionalització de les empreses dels diferents subsectors del tèxtil i confecció. Per aquesta raó, per segona edició, incorpora el saló de moda infantil Little Barcelona, que se celebrarà al palau de Pedralbes els dies 15 i 16 de juliol, prenent el relleu al 080. Little Barcelona vol esdevenir un referent en el sector de la moda infantil en el calendari firal internacional.
 
 
6to6 2012: Motorday 080 Barcelona Fashion Europe Tour
 
Per afavorir la projecció internacional del sector tèxtil, confecció i moda de Catalunya, el 080 Barcelona Fashion es promocionarà per primera vegada en el mercat europeu. Mitjançant un acord de col·laboració amb l’empresa 6to6, es durà a terme, els dies 14 i 15 de juliol, la iniciativa 080 Barcelona Fashion Europe Tour a través del qual és realitzaran diferents accions de promoció a diverses ciutats europees de França, Itàlia, Alemanya i Àustria per tal de donar a conèixer la passarel·la als principals mercats del sector a Europa.
 
6to6 organitza anualment la ruta Europe Tour en la que participen mig centenar de cotxes esportius que recorren diverses ciutats europees. La ruta, que sortirà de Barcelona el diumenge 15 de juliol, recorrerà també Munich, Salzburg, Venècia i Mònaco. El mateix dia de la sortida, i amb l’objectiu d’obrir l’esdeveniment a la ciutat, se celebrarà el Motorday, que concentrarà els cotxes participants a la gira, així com d’altres vehicles clàssics de col·lecció. El Motorday també comptarà amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general.
 
  
Patrocinadors i col·laboradors
 
La desena edició del 080 Barcelona Fashion compta amb el patrocini privat de Heineken, Mercedes-Benz i Elite Model Look (patrocinadors principals) i també de Nespresso, Redken, Codorniu i Perrier com a patrocinadors, i de M•A•C, Sandro Desii, Vertice 360, Le Book, Sony Vaio i Atrezzo, com a marques col·laboradores del certamen.
 
 
 
Nota: Disposeu d’informació addicional i de les fotos de les desfilades al web:

5  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, amb la dissenyadora Míriam Ponsa i algunes de les models de la seva desfilada

El conseller F. Xavier Mena, amb la dissenyadora Míriam Ponsa i algunes de les models de la seva desfilada
JPG | 942

La dissenyadora Miranda Makaroff, acompanyada d'Helena Rakosnik i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Miquel Rodríguez (a la dreta de la imatge)

La dissenyadora Miranda Makaroff, acompanyada d'Helena Rakosnik i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Miquel Rodríguez (a la dreta de la imatge)
JPG | 773

El conseller F. Xavier Mena i la regidora de l'ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, acompanyats dels dissenyadors participants en el 080 Fashion

El conseller F. Xavier Mena i la regidora de l'ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, acompanyats dels dissenyadors participants en el 080 Fashion
JPG | 1249

Imatge de la desfilada de Míriam Ponsa en el 080 Fashion

Imatge de la desfilada de Míriam Ponsa en el 080 Fashion
JPG | 74

El conseller F. Xavier Mena, acompanyat pel director general de Comerç, Josep M. Recasens (a l'esquerra de la imatge), la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Sònia Recasens, i pel gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Miquel Rodríguez

El conseller F. Xavier Mena, acompanyat pel director general de Comerç, Josep M. Recasens (a l'esquerra de la imatge), la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Sònia Recasens, i pel gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Miquel Rodríguez
JPG | 1244