Boi Ruiz es reuneix amb representants del sistema sanitari de la República Dominicana

Els representants de la CERSS han valorat molt positivament el Pla de salut i el funcionament del model sanitari català

query_builder   11 juliol 2012 18:34

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz es reuneix amb representants del sistema sanitari de la República Dominicana

Els representants de la CERSS han valorat molt positivament el Pla de salut i el funcionament del model sanitari català

El conseller Ruiz amb Humberto Salazar, director executiu de la Comissió Executiva per a la Reforma del Sector Salut
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avui, 11 de juliol, Boi Ruiz s’ha reunit amb Humberto Salazar, director executiu de la Comissió Executiva per a la Reforma del Sector Salut (CERSS) del Govern de la República Dominicana, que es troba de visita a Catalunya per conèixer el model sanitari català i les experiències innovadores que s’han desenvolupat en el funcionament del mateix.
 
A la reunió, també hi han estat presents el director de Relacions Internacionals i
Cooperació del Departament de Salut, Josep Antoni Pujante, i el coordinador tècnic de la CERSS, Nassim Díaz.
 
Humberto Salazar s’ha interessat per conèixer el Pla de salut de Catalunya 2011-2015, que ha estat exposat per Boi Ruiz com a document estratègic que articula la reforma del sistema sanitari català amb l’objectiu de racionalitzar i optimitzar l’ús dels recursos a partir de l’eficiència clínica en l’abordatge de l’atenció mèdica i sanitària.
 
Els representants de la CERSS han valorat molt positivament el Pla de salut i el funcionament del model de salut de Catalunya, que gaudeix d’un gran prestigi internacional. A més, a la trobada s’ha valorat la possibilitat d’iniciar una cooperació conjunta entre el Departament de Salut i la CERSS.
 
Comissió Executiva per a la Reforma del Sector Salut (CERSS) 
La CERSS és l’organisme del Govern dominicà responsable d’impulsar la reforma del sector sanitari. Entre les seves funcions principals destaquen la coordinació de la formulació d’estratègies i objectius comuns a les institucions de l’àmbit de la salut en el procés de reordenació sectorial, així com la redefinició de les missions de les institucions del sector en aquest procés.
 
A més, en el marc dels objectius d’aquesta comissió, és fonamental el coneixement d’altres experiències internacionals, per a la interpretació dels desafiaments i oportunitats que es presenten al sector de la salut a la República Dominicana.