Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per una fuita de gasoil ja controlada a Veciana (Anoia)

query_builder   12 juliol 2012 08:54

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'alerta del Transcat per una fuita de gasoil ja controlada a Veciana (Anoia)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a les 08.15 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), a conseqüència d’una fuita de gasoil del dipòsit d’un camió que transportava aquest material a Veciana (Anoia), a la carretera BV-1001.
 
El vessament s’ha produït quan un camió que transportava matèries perilloses ha bolcat al punt quilomètric 11 de la carretera BV-1001, al terme municipal de Veciana (Anoia). A conseqüència de l’accident, el conductor ha resultat atrapat i el SEM ha desplaçat al lloc dues ambulàncies per realitzar l’assistència i posterior trasllat del camioner a l’Hospital d’Igualada per a observació.
 
Arran de l’accident, s’ha produït la fuita d’aproximadament 7.500 litres de la cisterna, que equival a la meitat de la seva capacitat. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat quatre dotacions a la zona de l’accident i, segons els Mossos d’Esquadra, no hi ha cap població propera que es pugui veure afectada per la fuita ni cap curs fluvial afectat. Hores d’ara la fuita ja ha estat controlada.
 
Des de la DGPC es recorda la recomanació de no apropar-se al lloc de l'emergència. De la mateixa manera, la DGPC recomana als veïns del terme municipal de Veciana i als conductors que es trobin circulant per la BV-1001 que segueixin les indicacions de les autoritats.