Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Transcat a Veciana (Anoia)

query_builder   12 juliol 2012 09:40

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Transcat a Veciana (Anoia)

 
·        Segons les darreres informacions, han vessat 6.000 litres de gasoil  
 
·        Ja es troba al lloc una grua amb cisterna per fer el transvasament del producte
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), a conseqüència d’una fuita de gasoil del dipòsit d’un camió que transportava aquest material a Veciana (Anoia), a la carretera BV-1001.
 
Segons les darreres informacions, s’ha produït el vessament de 6.000 libres de gasoil. En aquests moments, es troba al lloc de l’accident una grua amb cisterna per fer el transvasament del producte. Seguint el protocol en aquests casos, també s’hi ha desplaçat, de manera preventiva i per fer tasques de col·laboració en el transvasament, un furgó de risc químic dels Bombers de la Generalitat. Hores d’ara, encara queden al lloc de l’accident tres dotacions dels Bombers.
 
De la mateixa manera, s’ha avisat l’Agència de Residus de Catalunya que s’hi desplaçarà a coordinar la gestió de la neteja del producte contaminant, que va a càrrec de la pròpia empresa de transports de la mercaderia perillosa.
 
El vessament s’ha produït quan un camió que transportava matèries perilloses ha bolcat al punt quilomètric 11 de la carretera BV-1001, al terme municipal de Veciana (Anoia).
 
Des de la DGPC es recorda la recomanació de no apropar-se al lloc de l'emergència. Hores d’ara la carretera BV-1001 continua tallada a la zona on s’ha produït l’accident.