El Govern prioritza l'obertura i urbanització de l'entorn de l'edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

query_builder   12 juliol 2012 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern prioritza l'obertura i urbanització de l'entorn de l'edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

  • El carrer Montcada serà obert per a les Festes del Renaixement
  • La posada en marxa de l’aparcament públic i l’obertura de l’entorn públic serà a finals de gener de 2013
Visita a peu d'obra del nou edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, juntament amb la regidora de Servei al Territori, Meritxell Roigé, han presentat aquest matí el nou calendari de les obres de construcció de l’edifici de la Generalitat, al carrer Montcada, de Tortosa.
 
El Govern ha apostat per prioritzar l’obertura i la urbanització de l’entorn del nou edifici enlloc de allargar el termini d’execució de les obres. La situació pressupostària actual “ens condicionava l’execució del nou edifici, així que hem decidit afavorir la recuperació del casc antic, evitant la degradació de l’entorn, i la posada en marxa de l’aparcament” – ha explicat el delegat del Govern. Així, Generalitat i Ajuntament han acordat avançar a 2012 l'assignació pressupostària prevista per l'any vinent amb l'objectiu de poder completar l'aparcament soterrat i fer-lo operatiu a partir de finals del mes de gener de 2013.
 
L'alcalde ha explicat que la prioritat per a l'Ajuntament era poder disposar de l'aparcament, ja que "permetrà reordenar i generar nous aparcaments" en tot l'àmbit. Simultàniament, s'adequaria l'entorn de l'edifici, ampliant l'àrea destinada a espai públic i protegint el perímetre del futur edifici. L'espai resultant permetrà guanyar amplitud als carrers Montcada, Cabanes i Benasquer, que tindran també nova il·luminació i un sòl provisional amb formigó vist que, malgrat no ser el definitiu, serà perfectament transitable. Bel ha puntualitzat que l'obra que es farà ara a la superfície no serà provisional, sinó que podrà aprofitar-se quan continuïn les obres de l'edifici.
Aquest redisseny en el projecte té una conseqüència immediata, que implica l'obertura a la circulació viària del carrer Montcada. El vial, que s'està adequant actualment, serà obert per les Festes del Renaixement i transitable per als vehicles just després.
 
Aquestes accions permeten assolir diversos objectius: obertura de nou al trànsit rodat al carrer Montcada, amb la conseqüent minimització de la inseguretat ciutadana; la reordenació dels aparcaments de carrers i places al Rastre, Sta. Clara i Nucli Històric; i la recuperació d’un ampli espai d’ús públic que esponjarà l’edificabilitat de l’entorn.
 
Pel que fa a la continuïtat de les obres de l’edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, durant el 2013 el Govern treballarà en la modificació del projecte executiu per tal de “minimitzar els costos d’execució i alhora adequar les dimensions a les necessitats reals de l’administració, seguint la línia de racionalització de la despesa que ja duem a terme amb els lloguers dels Serveis Territori, per exemple, però, sobretot, mantenint la millor atenció a la ciutadania” – ha avançat Xavier Pallarès.
A data d’avui, les obres executades, amb una inversió de 8 milions d’euros, es corresponen a la fonamentació de l’edifici i a l’estructura de l’aparcament de 3 plantes, amb una capacitat total de 200 places.