Més de 41.000 infants i joves participen en 935 activitats aquest estiu a les comarques gironines

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, visita "L'estiu és teu!" i el camp de treball "L'(A)phònica" a Banyoles i unes colònies a Santa Pau

query_builder   14 juliol 2012 16:00

event_note Nota de premsa

Més de 41.000 infants i joves participen en 935 activitats aquest estiu a les comarques gironines

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, visita "L'estiu és teu!" i el camp de treball "L'(A)phònica" a Banyoles i unes colònies a Santa Pau

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, visita
Els pobles i comarques de la demarcació de Girona acullen aquest estiu un total de 35.993 infants i joves i a 5.215 monitors, que participen en 935 activitats d’educació en el lleure. Per tipologies d’estada, la gran majoria participen en casals de vacances (301), colònies (288) i acampades (219), seguit de rutes (103) i camps de treball (24). Segons les notificacions recollides fins a dia d’avui a la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, aquests participants són majoritàriament procedents de la resta de comarques catalanes, a excepció dels casals d’estiu, concorreguts tradicionalment per nois i noies de la pròpia població on s’organitzen.
 
Per comarques, l’Alt Empordà és on més activitats s’organitzen (177), seguit del Ripollès (160), la Garrotxa (140), el Baix Empordà (116), la Selva (107), el Gironès (89), la Cerdanya (79) i el Pla de l’Estany (67).
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, visita avui les comarques gironines per seguir de prop el desenvolupament d’aquestes activitats. Ho farà acompanyat pel director general de Joventut, Toni Reig.
 
Aquest migdia, el conseller ha presenciat les estades de cant coral que del 6 al 15 de juliol duen a terme 69 participants de 8 a 16 anys a l’alberg de Banyoles, en el marc de les estades “L’estiu és teu!”, organitzades pel Departament. En concret, Cleries ha anat al Teatre Municipal de Banyoles, on ha assistit a l’assaig general del concert coral que els participants representaran demà davant dels familiars al mateix teatre. En concret, el grup de 8 a 12 anys ha interpretat l’obra “El castell del monstre”, mentre que els nois i noies de 13 a 16 anys han cantat un repertori de cançons modernes.
 
El programa “L’estiu és teu!” acollirà a un total de 3.063 infants i joves de 5 a 17 anys aquest estiu als albergs gironins: La Molina (946), L’Escala (587), Planoles (538), Banyoles (306), Sant Joan de les Abadesses (228), Núria (226), Olot (117), Girona (116). Al conjunt de Catalunya, participen al programa un total de 8.428 nois i noies -734 dels quals són gironins-, de manera que les comarques gironines concentren el 36% dels participants.
 
Durant la visita, el conseller ha destacat que totes les activitats tenen en comú la finalitat educativa dels seus plantejaments i la convivència en grup com a eix central. “Potencien la relació amb l’entorn i el desenvolupament d’actituds i valors com el compromís, la llibertat i la solidaritat, favorables al desenvolupament integral d’infants i joves”, ha declarat Cleries. Així mateix, el conseller ha volgut destacar que la majoria d’activitats d’estiu estan organitzades per entitats educatives juvenils i són la culminació de la tasca educativa duta a terme al llarg de tot l’any per joves educadors i educadores, sovint de forma altruista, en centres d’esplai o agrupaments escoltes.
 
El Departament de Benestar Social i Família dóna suport a aquest teixit associatiu a través de subvencions, fent publicitat i difusió de l’oferta d’activitats i editant materials per garantir-ne la qualitat i la seguretat.
 
 
Ple total als camps de treball
 
A la tarda, Josep Lluís Cleries té previst visitar el camp de treball “Festival de la veu (a)phònica”, que té lloc del 7 al 21 de juliol a la mateixa capital del Pla de l’Estany. Al camp, també organitzat per Benestar Social i Família, hi participen 24 joves de 14 a 17 anys que combinen tasques lúdiques i d’educació en el lleure amb l’ajut en l’organització del “Festival (A)phònica. 9è Festival de la Veu de Banyoles”.
 
A l’hora de la visita, els joves estaran col·laborant en les tasques de muntatge de l’escenari de l’Espai Juanola – La Muralla.
 
Aquest estiu, prop de 400 joves de 14 a 30 anys participen en un total de 16 camps de treball que la Direcció General de Joventut organitza a les comarques gironines, 3 més que l’any passat. D’aquests camps, 9 acullen a participants només catalans i 7 més a joves d’arreu del món, a més de catalans. L’ocupació als camps de treball és del 100%.
 
Entre les novetats d’aquest estiu a la demarcació, hi ha el camp de treball que es farà el mes d’agost al castell d’Esponellà dins un projecte d’intervenció arqueològica de la Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany. També són novetat, entre altres: el camp de treball al Castell de Sant Ferran de Figueres; el de recuperació de senders, fonts i espais a la Vall de Sant Daniel, a Girona; i el de l’illa de Port Lligat, al Cap de Creus.
 
Més tard, el conseller de Benestar Social i Família també anirà a visitar les colònies que organitza la Fundació Esplai de Girona a la casa Els Arcs de Santa Pau (Garrotxa).
 
Del 7 al 15 de juliol s’hi duen a terme activitats d’educació en el lleure per a un total de 111 participants de 6 a 18 anys.
 
Les entitats gironines mouen uns 22.000 joves
 
Pel que fa al nombre d’activitats d’estiu en general organitzades arreu de Catalunya des de les entitats juvenils, institucions i empreses de lleure implantades a la demarcació de Girona, aquest any és previst que arribin a 444, de les quals 307 serien casals d’estiu. La Direcció General de Joventut té notificat que en aquestes activitats hi participen un total 3.090 educadors i de 21.644 infants i joves, xifra que a finals d’estiu podria arribar a sobrepassar els 22.000, segons les previsions fetes.

1  

Fitxers adjunts

Foto del conseller Cleries

Foto del conseller Cleries
JPG | 2742