El delegat del Govern a la Catalunya Central visita sis municipis més d'Osona i el Berguedà

query_builder   12 juliol 2012 18:58

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita sis municipis més d'Osona i el Berguedà

 
El delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, va visitar aquest dimecres sis municipis d’Osona i el Berguedà en el marc de la ronda de visites a tots els ajuntaments del territori. En concret, a Osona va ser al d’Alpens, i al Berguedà, als de Sant Jaume de Frontanyà, Castell de l’Areny, Borredà, Avià i Sagàs.
 
 
A Alpens, l’alcaldessa Montse Barniol li va exposar diferents qüestions relacionades amb la Fira de la Forja, que ha arribat a la dotzena edició i que està en ple procés d’internacionalització. També, però, de la rehabilitació del casc històric, de la convocatòria del PUOSC, dels problemes d’aigua o de comunicacions per falta de cobertura de televisió.
Els problemes relacionats amb les infraestructures de telecomunicacions també van ser presents a l’entrevista que Jordi Moltó va mantenir amb l’alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós, segons el qual també tenen problemes de cobertura i no tenen TDT. Altres temes que es van tocar en la reunió van ser els relacionats amb l’arranjament de camins o amb la connexió amb la Pobla de Lillet.
A Castell de l’Areny, l’alcalde, Pedro Raja també li va traslladar al delegat la preocupació pels problemes de cobertura de telecomunicacions, així com projectes relacionats amb els camins veïnals i amb la carretera d’accés, en aquest últim cas en col·laboració amb la Diputació.
 
L’alcalde de Borredà, Joan Roma, per la seva part, li va mostrar la necessitat d’una planta depuradora o d’un magatzem i un parc infantil sobre el magatzem. També de poder renovar els serveis de subministrament d’aigua, si pot ser en fases per poder fer viable el projecte. Així mateix, van parlar de la planta potabilitzadora i dels pagaments pendents del PUOSC.
A Avià, l’alcaldessa, Patrocini Canal, li va plantejar a Jordi Moltó diferents qüestions que afecten al municipi, com la del camí de Cal Tana a Casserres, el PUOSC i la intervenció en la urbanització de l’entorn de l’església o la necessitat d’una segona fase per afrontar l’obra del pavelló, així com acabar la de la depuradora.
 
Finalment, a Sagàs, el delegat del Govern es va entrevistar amb l’alcaldessa, Sílvia Triola que, com altres alcaldes de la comarca, li va parlar dels problemes de manteniment de camins i vies de comunicació, de la falta de recursos i de la possibilitat de poder afrontar la revisió del planejament urbanístic a poder ser amb subvencions. També li va mostrar la seva preocupació per la velocitat a la carretera, la falta de cobertura d’alguna companyia de telecomunicacions o la regulació de la riera de Merlès. Finalment, li va exposar el projecte de rehabilitació de l’edifici consistorial.

4  

Imatges

El delegat del Govern a Sant Jaume de Frontanyà

El delegat del Govern a Sant Jaume de Frontanyà 2704

El delegat del Govern a Borredà, Joan Roma, amb l'alcalde i membres del consistori

El delegat del Govern a Borredà, Joan Roma, amb l'alcalde i membres del consistori 2818

El delegat del Govern a Castell de l'Areny amb l'alcalde, Pedro Raja

El delegat del Govern a Castell de l'Areny amb l'alcalde, Pedro Raja 2305

El delegat del Govern a l'Ajuntament de Sagàs amb l'alcaldessa, Sílvia Triola

El delegat del Govern a l'Ajuntament de Sagàs amb l'alcaldessa, Sílvia Triola 1710