Finalitza l'alerta del pla Transcat per l'accident de Veciana (Anoia)

query_builder   12 juliol 2012 15:24

event_note Nota de premsa

Finalitza l'alerta del pla Transcat per l'accident de Veciana (Anoia)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha donat per finalitzada l’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT per l’accident d’un camió aquest matí a la carretera BV-1001 a Veciana (Anoia).
 
La cisterna, de 15.000 litres de capacitat, ha patit una fuita d’ aproximadament 6.000 litres de gasoil, en un primer moment ràpidament i posteriorment per gota a gota. Els Bombers de la Generalitat han controlat la fuita i la pròpia empresa s’ha fet càrrec del transvasament del producte que ha quedat a la cisterna. Durant la gestió de l’emergència, els Mossos d’Esquadra han mantingut la carretera tallada en els dos sentits. A més, un furgó de risc químic ha estat present durant el transvasament.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha pogut valorar la possible afectació subterrània cap a pous propers. Un cop el municipi ha estat informat d’aquesta possible afectació, s’ha desactivat el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT.
 
Degut a l’accident no s’ha vist afectada cap població propera ni cap curs fluvial. La pròpia empresa es farà càrrec de la neteja dels terrenys afectats pel vessament, aproximadament d’uns 50 m2 de superfície, d’acord amb el que ha informat l’Agència de Residus de Catalunya. La carretera BV-1001 ja ha estat netejada i reoberta en els dos sentits de la marxa.
 
Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques, el conductor, que ha resultat atrapat en l’accident, ha estat traslladat a l’Hospital d’Igualada.