Comunicat diari de risc d'incendi

query_builder   13 juliol 2012 12:08

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi

Mapa de risc d'incendis forestals
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill s’incrementa excepte al litoral i prelitoral. El perill alt és bastant general a l’interior i apareix puntualment perill molt alt a les Terres de l’Ebre i la Catalunya central. Només a l’alt Pirineu el perill segueix baix. 
 
Pel que fa als Bombers de la Generalitat, la treva donada per les darreres pluges ha quedat enrere i el risc d’incendi torna a ser l’habitual per l’època en què ens trobem. Com a exemple, destaquem que els Bombers han treballat els darrers dies en diferents incendis forestals: Sant Feliu Sasserra (Bages), Vilaverd (Conca de Barberà), Ametlla de Mar (Baix Ebre), Pinós (Solsonès)... Aquests focs s’han produït amb força intensitat, tot llançant, en alguns casos,  focus secundaris capaços de reactivar l’incendi a força distància.
 
A dia d’avui, els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb una dotzena de dotacions terrestres en les tasques d’extinció de l’incendi de Vilaverd, que es troba en fase de control. Atesa l’evolució favorable del foc, no ha estat necessària la incorporació de mitjans aeris.
 
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, hi haurà intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral al llarg de tot el dia i fins a mig matí a la depressió Central, a la resta del país estarà serè o poc ennuvolat. La humitat és lleugerament més alta que la d’ahir en general a tot el territori (70-75% a l’interior, 75-80% al litoral i al voltant del 60% al Pirineu).
 
Pel que fa al vent, bufarà entre fluix i moderat de component sud a les hores centrals del dia, al final de la jornada bufarà fluix i de direcció variable, i de matinada entrarà la tramuntana que bufarà moderada a l’Empordà i Terres de l’Ebre. Les temperatures seran més altes que les d’ahir, les màximes es mouran entre 24 i 29 ºC al litoral i vessant nord del Pirineu i entre 29 i 35 ºC a la resta del territori.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase de prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per risc d’incendi a les comarques de: Anoia, Bages, Osona, Segarra, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Alt Empordà i Pla de l’Estany.
 
 
 
Barcelona, 13 de juliol de 2012
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa de predicció del perill d'incendi forestal

Mapa de predicció del perill d'incendi forestal
GIF | 25