L'ISPC imparteix un curs sobre l'escena del crim a la universitat d'estiu Ramon Llull

query_builder   13 juliol 2012 13:51

event_note Nota de premsa

L'ISPC imparteix un curs sobre l'escena del crim a la universitat d'estiu Ramon Llull

  • La jornada ha sigut un èxit de convocatòria ja que s’han exhaurit les places ofertes
Amb l’objectiu de donar a conèixer les tècniques criminalístiques que aplica en l'àmbit forense la Policia Científica de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) imparteix un curs sobre L’escena del crim dins de la 16a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull (UeRL).
 
La jornada s'ha organitzat fruit del conveni entre l'ISPC i la Universitat Ramon Llull, en la línia de l’Institut de potenciar la col·laboració amb centres universitaris.
 
El curs, que tindrà lloc el proper 16 de juliol, permetrà obtenir els coneixements i les tècniques que utilitza la policia científica, i conèixer com incideixen en la resolució del crim els resultats de l’estudi dels vestigis localitzats a l’escenari d'un crim.
 
L’alumnat obtindrà coneixements sobre l’estructura dels laboratoris criminalístics, les diferents àrees d'especialització actuals, l’estudi i tractament d'indicis, els sistemes d'identificació actuals, nocions de d’identificació d’elements balístics, de substàncies estupefaents i sobre el funcionament dels laboratoris d’ADN. El professorat que imparteix les classes són membres de la Divisió de policia Científica de la Comissaria d’Investigació Criminal de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, molts d’ells amb anys d’experiència en aquest camp i estudis superiors i complementaris, necessaris per especialitzar-se en l’estudi de l’escena del crim.
 
A més de les classes i dels tallers, es farà una visita als laboratoris de criminalística de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra per completar els coneixements que haurà adquirit l’alumnat.
 
La 16a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull (UeRL) va començar el dia 2 de juliol de 2012 i, com cada any, ofereix un ampli nombre de cursos, jornades i diferents activitats culturals a les seus de Barcelona, Igualada, Mataró, Peralada, Puigcerdà, Sant Feliu de Guíxols, Val d'Aran i Vilassar de Mar. El programa d'aquesta edició segueix la mateixa estructura dels anys anteriors, amb cursos i jornades de 10, 15 o 20 hores. La Universitat d'Estiu és un espai d'aprenentatge obert a tothom, integrador i participatiu, que combina la formació intel·lectual i el creixement personal. Hi tenen cabuda una gran diversitat de disciplines i l'únic requisit per participar-hi és tenir ganes d'aprendre i d'ampliar coneixements.
 
Per a més informació: http://universitatestiu.url.edu
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 93 567 50 57 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa L'Escena del crim

Nota premsa L'Escena del crim
PDF | 342