L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 16 pisos amb protecció oficial a Tarragona

query_builder   13 juliol 2012 12:32

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 16 pisos amb protecció oficial a Tarragona

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, el regidor de Projectes, Obres i Habitatges de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés, i el cap del servei territorial d’Habitatge, Joan-Vianney, han lliurat avui 16 pisos amb protecció oficial de lloguer i de lloguer amb opció de compra a Tarragona. Els habitatges es troben en diferents promocions i s’inclouen en el Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per oferir els pisos desocupats de la Generalitat amb millors condicions d’accés.
 
Els pisos lliurats de lloguer són deu. Tenen una superfície de 52 m2 a 73 m2, de dos a tres dormitoris, i unes quotes mensuals de 99 euros a 139 euros. Els d’opció de compra són sis. Disposen de dues a tres habitacions, una superfície útil de 51 m2 a 90 m2, i la majoria d’una plaça d’aparcament vinculada. La renda mensual varia de 215 euros a 350 euros. Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.000 pisos desocupats
 
El Pla de xoc té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENT PISOS TARRAGONA

NP LLIURAMENT PISOS TARRAGONA
PDF | 161