Pablo Ordejón, nou director de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

query_builder   13 juliol 2012 14:03

event_note Nota de premsa

Pablo Ordejón, nou director de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

Pablo Ordejón
El Patronat de l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN) ha aprovat aquest matí el nomenament del Dr. Pablo Ordejón com a nou director del centre i del nou Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). El Dr.Ordejón ha estat nomenat després d’haver passat un concurs de mèrits convocat a nivell internacional.
 
El nou projecte ICN2, que està ubicat al Campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona, es possible gràcies al conveni firmat entre el Departament d’Economia i Coneixement, el CSIC i la Universitat Autònoma de Barcelona el passat mes de desembre de 2011. El procés culminarà amb la incorporació del CSIC al Patronat ICN creant així un únic centre de recerca (ICN2) el qual integrarà els millors grups de recerca de les dues institucions.
El nou director comença la seva tasca liderant l’inici d’aquest nova etapa d’integració per assolir noves fites d’excel·lència en l’àmbit de la nanociència i la nanotecnologia.
 
El Dr. Ordejón, nascut el 1964 a Madrid, és Doctor en física per la Universitat Autònoma de Madrid i ha desenvolupat la seva carrera científica en diversos laboratoris i universitats de l’Estat espanyol així com a la Universitat d’Illinois als Estats Units. Actualment era vicedirector del CIN2 (Centre d’Investigació en Nanociència i Nanotecnologia) i dirigia el grup de Teoria i Simulació del Consell Superior d’Investigacions Científiques.
 
Des del 2005, el Dr. Ordejón és membre d’honor de l’American Physical Society. El 2003 va rebre la ‘Placa d’Honor’ de l’Associació Espanyola de Científics. També ha estat membre de diferents comitès científics internacionals y responsable d’avaluació científica a l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva i a la Xarxa Espanyola de Supercomputació.

2  

Fitxers adjunts

Pablo Ordejón

Pablo Ordejón
JPG | 5514

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 297