Comunicat diari d'incendi forestal

query_builder   17 juliol 2012 11:47

event_note Nota de premsa

Comunicat diari d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi s’incrementa a l’interior de Girona i molt lleugerament a la resta. Domina el perill alt i trobem perill molt alt a cap a l’interior de Girona, de les Terres de l’Ebre i puntualment cap al sud de l’altiplà central. El perill baix resta limitat cap al Pirineu més occidental.
mapa risc d'incendi

 

Els Bombers de la Generalitat preveuen una situació molt semblant a la d’ahir. En diverses parts de Catalunya durant la nit no s’han recuperat les humitats, fet que provoca que la vegetació estigui més seca. Les zones més afectades són Ponent i les parts no costaneres de les Terres de l’Ebre. Així mateix es preveu que la Tramuntana segueixi bufant amb certa intensitat.

A banda dels mitjans i del dispositiu habitual, els Bombers preparen avui rutes especials de vigilància aèria i terrestre. Per terra, membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) també faran vigilància durant tot el dia.

Cal destacar que avui no es preveuen altres situacions meteorològiques de risc.


El vent serà fluix en conjunt a l’interior del pais, de component sud, i entre fluix i moderat de component sud al litoral, a excepció de l’Alt Empordà on pot tenir algun cop fort.


El cel restarà seré amb algun núvol baix a la nit cap a la meitat sud del litoral. No es preveuen precipitacions.


La temperatura pujarà entre lleugera i moderadament arreu del pais

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Pre-Alerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents: Anoia, Bages, Solsonès, Alt Empordà, Baix  Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Pre-Alerta als municipis de les comarques afectades.

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendis

Mapa risc incendis
JPG | 210