Els departaments de Cultura, d'Interior i d'Agricultura col·laboraran per protegir més eficaçment el patrimoni cultural de Catalunya

query_builder   17 juliol 2012 12:37

event_note Nota de premsa

Els departaments de Cultura, d'Interior i d'Agricultura col·laboraran per protegir més eficaçment el patrimoni cultural de Catalunya

·         Cultura i Interior han signat avui un protocol que facilitarà als Mossos d’Esquadra la vigilància i protecció del patrimoni cultural
 
·         Els departaments de Cultura i d’Agricultura van signar un acord en termes similar el passat mes de maig en relació amb el cos d’Agents Rurals
Fotografia de l'acte
El Departament de Cultura, el Departament d’Interior i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural col·laboraran per protegir més eficaçment el patrimoni cultural de Catalunya.
 
Avui s’ha signat el protocol de col·laboració entre els departaments de Cultura i d’Interior amb l’objectiu de conèixer i protegir més eficaçment el patrimoni cultural immoble de Catalunya i facilitar la coordinació dels diferents actors que operen sobre el territori en matèria de protecció del patrimoni cultural. El passat mes de maig, el Departament de Cultura i el Departament d’Agricultura van signat un acord en termes similars en relació al cos d’Agents Rurals.
 
En el transcurs de l’acte, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que mitjançant aquest acord “el patrimoni del país està més ben protegit i per tant més ben conservat, ja que els Mossos d’Esquadra tenen coneixement exacte dels permisos d’intervenció en aquest àmbit a tot el territori i, per tant, poden detectar irregularitats”.
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha destacat la importància de l’acord: “ Avui fem un pas més per treballar en xarxa per tal que les forces de seguretat tinguin major coneixement i capacitat d’actuació sobre el nostre patrimoni”.
 
El protocol signat avui determina el procediment i les condicions d’accés per part del cos dels Mossos d’Esquadra a l’extranet eGIPCI, (extranet de Gestió Integral del Patrimoni Cultural Immoble), L’extranet és un projecte de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura que consisteix en un sistema únic i centralitzat de consulta en línia sobre patrimoni cultural immoble de Catalunya.
 
L’accés del Cos dels Mossos d’Esquadra a l’eGIPCI els permetrà obtenir dades sobre el patrimoni cultural immoble (arqueològic, paleontològic i arquitectònic), quina és la seva localització, quins són els béns declarats, quines són les intervencions ja autoritzades, quins permisos estan en curs o s’estan tramitant, etc., que els facilitaran la seva tasca de vigilància i investigació de delictes contra el patrimoni amb la col·laboració de la direcció general del Patrimoni Cultural.
 
El protocol facilitarà  la tramitació, per part del Cos dels Mossos d’Esquadra, de les denúncies i les actes aixecades en relació amb les infraccions en matèria de patrimoni cultural immoble i facilitarà tramitació, per part de la Direcció General del Patrimoni Cultural, d’expedients sancionadors per l’incompliment de la normativa sobre el patrimoni cultural immoble de Catalunya.
 
El protocol té una durada indefinida i preveu una comissió tècnica de seguiment formada per que es reunirà un cop a l’any per fer balanç i proposar noves actuacions.
 
 
 
 
Conveni amb el Departament d’Agricultura
 
El passat mes de maig, el Departament de Cultura mitjançant la Direcció General del Patrimoni Cultural, i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, van signar un conveni de similars característiques per tal que el cos d’Agents Rurals tingui accés a l’extranet eGIPCI.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Cultura i Interior signen un protocol que facilitarà als Mossos d'Esquadra la vigilància i protecció del patrimoni cultural

Fotografia: Cultura i Interior signen un protocol que facilitarà als Mossos d'Esquadra la vigilància i protecció del patrimoni cultural
JPG | 3935