El Govern impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector de l'esport

El Govern impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector de l'esport

query_builder   17 juliol 2012 15:45

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector de l'esport

•    El clúster català de l’esport està format per una trentena  d’empreses amb una facturació de 900 M€
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui subscriure un conveni de col•laboració, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, amb els Països Baixos i França, en l’àmbit de les empreses del sector de l’esport per tal de facilitar i potenciar la seva internacionalització.

L’acord permetrà impulsar la participació del clúster català de l’esport - format per una trentena d’empreses amb una facturació agregada de 900 milions d’euros- en el projecte EU4SportsClusters de la Unió Europea, l’objectiu del qual és la internacionalització de les empreses del sector.

El projecte EU4SportsClusters està liderat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través d’ACC1Ó i compta amb la participació de tres clústers europeus de l’esport: l’Associació Catalana Clúster de la Indústria de l’Esport- Indescat (Catalunya), Stichting InnoSportNL (Països Baixos) i Sporaltec (França). Tots tres sumen en total la participació de 145 pimes europees.

EU4SportsClusters té un pressupost de 750.000 euros i està finançat en un 80% per la Comissió Europea. El projecte, amb una durada de dos anys, vol fomentar la cooperació internacional de les pimes a través del clúster com a eina de treball, amb l’entrada als mercats del Brasil i Rússia com a principal repte.

EU4SportsClusters s’emmarca en l’estratègia Europa 2020, l’estratègia de la Unió Europea per assolir un creixement intel•ligent, sostenible i inclusiu amb la voluntat d’enfortir les polítiques europees adreçades a promoure l’eficiència en la gestió de clústers als països i regions europeus.

Amb l’acord aprovat avui, la Generalitat aposta per la consolidació de Catalunya com a regió pionera a nivell mundial en política de clústers, una estratègia que s’implementa des del 1993. A Catalunya hi ha actualment 24 clústers que agrupen en total prop de 2.000 empreses.