Es lliuren 20 habitatges amb protecció oficial a Vic

query_builder   17 juliol 2012 13:49

event_note Nota de premsa

Es lliuren 20 habitatges amb protecció oficial a Vic

Imatge de l'acte de lliurament a Vic
El subdirector general de Promoció d’Habitatge Protegit de la Generalitat, Antoni Teignier, i el regidor d’Urbanisme, Habitatge, Món Rural i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Josep Rafús, han lliurat aquest matí una vintena de pisos amb protecció oficial situats a diferents edificis de Vic (Osona). S’inclouen en el Pla de xoc per oferir els pisos desocupats de la Generalitat amb millors condicions d’accés. L’adjudicació ha anat a càrrec de l’Oficina d’Habitatge de Vic, a través d’ImpulsVic i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els pisos lliurats són de molt variades tipologies: des d’un dormitori i una superfície de 38,5 m2, a tres habitacions i una superfície de 90 m2; i des d’una renda de 127 euros a una de 286,4 euros mensuals. Estan destinats a persones grans, amb ingressos baixos, persones amb mobilitat reduïda, i hi ha de lloguer i de lloguer amb opció de compra. Això últim implica que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per deu anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
                                                                      
Pla de xoc per adjudicar 3.000 pisos desocupats
 
El Pla de xoc té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Imatges

Imatge de l'acte de lliurament a Vic

Imatge de l'acte de lliurament a Vic 747

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENT PISOS VIC

NP LLIURAMENT PISOS VIC
PDF | 159