El secretari d'Universitats i Recerca censura el Reial Decret de l'Estat que redueix les bonificacions en R+D+I

Antoni Castellà subratlla "l'ofec per a la recerca" que suposa l'eliminació dels beneficis fiscals en l'àmbit de la recerca i la innovació

query_builder   17 juliol 2012 16:32

event_note Nota de premsa

El secretari d'Universitats i Recerca censura el Reial Decret de l'Estat que redueix les bonificacions en R+D+I

Antoni Castellà subratlla "l'ofec per a la recerca" que suposa l'eliminació dels beneficis fiscals en l'àmbit de la recerca i la innovació

El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha censurat les reduccions de les bonificacions a la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (R+D+I) que preveu el Reial Decret Llei 2/2012 de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i del foment de la competitivitat aprovat pel govern espanyol el 13 de juliol. En l’acte de presa de possessió del nou president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Castellà ha manifestat que “l’Estat fa una involució en l’àmbit del coneixement anunciant mesures restrictives, eliminant ara bonificacions a investigadors joves i doctorands”.
 
Per al secretari d’Universitats i Recerca, es tracta d’una nova mostra de la manca de sensibilitat del govern estatal envers l’R+D+I. El Reial Decret Llei aprovat pel govern espanyol deroga les mesures fiscals iniciades l'any 2003 per afavorir la R+D+I i que s'havien anat reforçant paulatinament fins arribar a les bonificacions recollides en la darrera llei estatal de ciència, de l’any 2011.
 
Les mesures són especialment preocupants ja que s’afegeixen a la gran reducció pressupostària prevista pel govern espanyol per aquest 2012, que suposa un 25% en el global dels àmbits de recerca i innovació, i que se suma a les rebaixes efectuades els anys 2011 i 2010. A més, poden tenir un fort impacte en la inversió privada en R+D+I, que és precisament una de les línies que el propi govern espanyol havia declarat que volia promoure.
 
En aquest sentit, Antoni Castellà, ha reiterat el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya amb les polítiques de recerca. “Nosaltres hem de seguir apostant pel coneixement i per això cal reforçar els vincles entre universitat, empresa i societat”, ha destacat en l’acte de la URV.
D’acord amb el compromís amb les polítiques de recerca, el secretari ha recordat que es manté el pressupost de política científica, així com les reformes legislatives efectuades a favor de les estructures científiques del país. D’altra banda, ha afegit que continuen els treballs per a l'aprovació d'un projecte de Llei de la Ciència a Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 233