El Servei Català de Trànsit afirma que no hi ha hagut cap canvi de criteri jurídic en les sancions per no pagar un peatge

query_builder   18 juliol 2012 14:08

event_note Nota de premsa

El Servei Català de Trànsit afirma que no hi ha hagut cap canvi de criteri jurídic en les sancions per no pagar un peatge

En relació a les informacions aparegudes sobre l’arxivament d’una denúncia a un conductor per no pagar un peatge, el Servei Català de Trànsit (SCT) vol aclarir que no hi ha hagut cap canvi de criteri jurídic en aquetes sancions i que l’incompliment de la obligació de pagar peatge és i serà sancionat, d’acord amb l’article 153 del Reglament General de Circulació.
 
Així mateix, a l’SCT no li consta cap denúncia ni resolució d’arxiu a nom d’Eduard González i Castel, la persona que ha difós aquesta informació, donant a entendre que era una sanció imposada a ell.
 
L’expedient al que suposadament es refereix és una denúncia a una segona persona que ha manifestat no ser el conductor del vehicle denunciat i que ha identificat a  Eduard González i Castel com a conductor i autor de la infracció de no pagar un peatge. Per aquest motiu l’SCT ha arxivat la denúncia a aquesta segona persona i en breu s’obrirà l’expedient sancionador cap a Eduard González i Castel, al ser ell el conductor del vehicle denunciat. 
 
Cal recordar que fins avui s’han tramitat 10.800 denúncies per no pagar peatges, de les quals 39 han estat arxivades per defectes de forma i 78 ja han estat pagades.
 
L’SCT lamenta profundament la intencionada desinformació que s’ha generat arran de les declaracions de la Plataforma #novullpagar i d’aquest conductor perquè pot donar lloc a confusió entre la ciutadania. A més, l’SCT reitera que no pagar el peatge és una infracció del Reglament General de Circulació.

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 44