Germà Gordó, pregoner de la Festa Major d'Arnes: "poseu tota aquesta empenta que teniu al servei del país"

query_builder   20 juliol 2012 22:22

event_note Nota de premsa

Germà Gordó, pregoner de la Festa Major d'Arnes: "poseu tota aquesta empenta que teniu al servei del país"

Imatge del pregó
Germà Gordó fent el pregó
 
Aquest vespre, el secretari del Govern, Germà Gordó, ha estat l’encarregat de pronunciar el pregó que dóna inici a la Festa Major d’Arnes. Durant cinc dies, del 20 al 25 de juliol, aquest municipi de la Terra Alta celebrarà les seves Festes en honor a Santa Maria Magdalena, de qui Gordó n’ha destacat que “va treballar solidàriament pel bé comú”.
 
El secretari del Govern ha aprofitat les seves paraules per demanar a les arneroles i els arnerols que “poseu tota aquesta empenta que teniu al servei del país”. Una empenta, ha recordat Gordó, que va fer possible que vint anys enrere el Govern de la Generalitat declarés el poble d’Arnes com un bé d’interès cultural, en la categoria de conjunt històric.
 
En el seu pregó, Germà Gordó ha volgut tenir unes paraules d’elogi pels ciutadans i ciutadanes d’Arnes per la seva capacitat de desenvolupar el que ha qualificat com “una extraordinària oferta de turisme rural i excursionisme”, i perquè han estat capaços de tirar endavant amb èxit el Centre d’Interpretació de la Mel, que ha descrit com a un espai innovador i “tecnològicament capdavanter”.
 
Dels ciutadans d’Arnes, el secretari del Govern també n'ha lloat que “heu fet el més difícil, que és atraure la gent”, i ha posat com exemple de pols d'atracció la bellesa del seu nucli històric i la proximitat del poble amb el Parc Natural dels Ports.  
                                                                                                           
En una clara al·lusió a la situació actual, Germà Gordó ha fet una crida  a l’optimisme afirmant que “ens en sortirem”, i ha convidat els arnerols i les arneroles a sumar-se a l’empenta col·lectiva i  a “superar aquestes dificultats amb aquesta actitud i esforç de la que vosaltres sempre heu fet gala”.