El delegat del Govern, Jordi Moltó, visita diversos municipis del Berguedà, Osona i el Bages

query_builder   20 juliol 2012 12:37

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern, Jordi Moltó, visita diversos municipis del Berguedà, Osona i el Bages

Ha continuat fent les visites institucionals previstes pel territori de la Catalunya Central. Així, aquesta vegada, va poder  reunir-se amb els diferents alcaldes i membres dels consistoris de Cercs, Castellar del Riu, Olvan, Tavertet, Mura, Avinyó, Súria, Monistrol de Montserrat, Castellfollit del Boix i Sant Vicenç de Castellet.
 
Al Berguedà, va visitar Cercs, en primer lloc. El delegat es va reunir amb el 1r. Tinent d’alcalde, Jesús Calderer. Es va tractar el tema del tancament de la tèrmica i dels possibles projectes de futur per donar-hi sortida, com per exemple el parc d’activitats energètiques i el tema de l’embassament. Des de l’Ajuntament de Cers també es va posar èmfasi en  la dificultat de donar serveis a les persones pel fet de tenir quatre nuclis de població. En contrapartida es va destacar que la situació econòmica era positiva.
A Castellar del Riu es va tractar  del tema la cessió del Pi de les Tres Branques que  n’eviti la situació de deteriorament. L'Ajuntament i el propietari dels terrenys al Pla de Campllog  han signat un conveni de cessió, supeditat a l'aprovació del nou pla d'ordenació. L’alcalde, Adrià Solé, també va parlar de la possibilitat de recuperar l’estació d’esquí dels Rasos de Peguera, de la captació d’aigües i dels controls de les mateixes.
 
L’alcaldessa d’Olvan, Judit Carreras, va rebre al delegat del Govern. Li va plantejar la necessitat de poder tirar endavant els projectes ja iniciats com el Polígon d’Olvan i l’acabament de la plaça relacionant-ho amb el PUOSC. També va plantejar-li la necessitat de la continuïtat de diferents serveis relacionats amb les subvencions del Miner, dels plans comarcals de muntanya i dels pagaments pendents.
 
A Osona, Jordi Moltó, va visitar l’Ajuntament de Tavertet i es va reunir amb el seu alcalde, Antoni Molina. Aquest  es va interessar pel PUOSC 2013-2016 i va evidenciar  la necessitat de pavimentar els carrers així com del manteniment dels camins. L’alcalde va expressar-li també la seva preocupació pel tema del consorci turístic pel fet que el municipi està basat econòmicament sobretot en el turisme.
 
 
Al Bages, el delegat ha continuat amb les visites territorials als municipis de Mura, Avinyó, Súria, Monistrol de Montserrat, Castellfollit del Boix i Sant Vicenç de Castellet.
 
L’alcalde de Mura, Martí Perich, va destacar el paper del Consorci per a la Promoció Turística del qual forma part el municipi per dinamitzar l’economia local a través del turisme al sud-est del Bages. Així mateix, es va un altre dels temes tractats van ser els plans d’ocupació local.
 
Durant la visita a Avinyó, l’alcalde, Eudald Vilaseca va plantejar al delegat del Govern un seguit de temes per gestionar d’acord amb les seves atribucions al territori. A banda del tema de les finances municipals en relació als cobraments pendents, es va tractar del tema de l’Incasol en relació al Polígon –sector El Soler-i de la portada d’aigües a través de l’ACA i de la xarxa del clavegueram que hi ha per fer. L’alcalde d’Avinyó també va evidenciar la necessitat de la senyalització a Horta d’Avinyó i la sortida a l’Eix Transversal. Pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament es va tractar el tema de l’institut escola.
 
A Súria, l’alcalde Josep Maria Canudas, va plantejar al delegat diverses qüestions relacionades amb I’empresa Iberpotash i la inversió que comportarà i amb el tren.
També es va tractar del PUOSC i de l’escola bressol. Aquests mateixos temes també van ser presents durant la reunió que el delegat, Jordi Moltó, va mantenir amb  l’alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel. Aquest també va exposar-li una relació de temes com els considerats “punts negres” de la C-55, el tancament del Consorci Bages Sud, el col·lector, la sala polivalent en relació al PUOSC i la recuperació de l’edifici de Cal Cavaller.
 
El tema de les finances locals també va ser present en la visita que va fer el delegat a Castellfollit del Boix. El seu alcalde, Celestí Rius, es va mostrar interessat pel pròxim PUOSC i alhora pel POUM. Va remarcar la necessitat d’arranjar els camins del terme municipal. I dins d’un altre àmbit va parlar de la promoció i cultiu de les mongetes de qualitat de Castellfollit del Boix.
 
A la darrera visita territorial feta al Bages pel delegat del Govern, a Sant Vicenç de Castellet, s’ha reunit amb l’alcalde, Joan Torres, i amb membres del consistori. Entre els punts dels quals s’ha parlat hi ha el tancament del Consorci  Bages Sud i el que això representa. Pel que fa a les infraestructures, s’ha parlat dels accessos al Polígon i de la carretera.