L'incendi forestal de la Jonquera, que avança amb molta intensitat, ja ha cremat 150 hectàrees

query_builder   22 juliol 2012 15:21

event_note Nota de premsa

L'incendi forestal de la Jonquera, que avança amb molta intensitat, ja ha cremat 150 hectàrees

  • Les tasques d’extinció es veuen fortament dificultades pel fort vent que bufa a la zona
  • Com a mesura preventiva s’han desallotjat diverses masies i els treballadors d’una empresa
  • S’ha demanat el confinament dels veïns de la zona nordest de la Jonquera
  • Els helicòpters estan desallotjant alguns veïns de masies aïllades
  • Protecció Civil activa l’alerta del pla Infocat. També ha iniciat la Prealerta del Ferrocat per afectació a la circulació al túnel de l’AVE al Pertús
  • Segons dades provisionals, el foc ja ha cremat 150 hectàrees
 
Més de quaranta dotacions terrestres s’han mobilitzat per treballar en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que, des d’aquest migdia, afecta la Jonquera. El foc hauria començat al costat de la carretera N-II, a l’alçada del punt quilomètric 779’5  a uns 500 metres de la frontera amb França. Empès per la tramuntana que bufa a la zona, i avança, amb intensitat, en direcció sud.
 
Fins al lloc també s’han activat vuit mitjans aeris que, a causa del vent, no poden fer descàrregues a la zona del foc. Els aparells es troben a la zona preparats per poder incorporar-se en quant les condicions meteorològiques ho permetin. Algun helicòpter està sobrevolant per desallotjar alguns veïns que es troben en masies aïllades.
 
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva s’han desallotjat els treballadors d’una empresa que es troba al punt quilomètric 6’5 de l’AP-7 i s’ha demanat el confinament dels veïns de la zona nordest de la Jonquera. Policia Local està desallotjant, preventivament, algunes cases del nucli urbà de la Jonquera.
 
A causa de l’incendi, i segons informa el Servei Català de Trànsit, l’autopista AP-7 i la carretera N-II, a la Jonquera, estan totalment tallades. Els vehicles es desvien per la sortida 4 de l’AP-7. Així mateix als punts quilomètrics de la N-II 760 i 763 es demana als vehicles que retornin en direcció sud.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat preventivament l’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT aquesta tarda, per l’afectació a les infraestructures viàries, a l’AP-7, la carretera N-II i túnel de l’AVE, a més de les evacuacions de les zones de la Porta Catalana, el Mas, la zona Escudero i en nord de la Jonquera, a causa de l’incendi forestal que s’ha declarat aquest migdia a la Jonquera. Els evacuats els dirigeixen al pavelló de la Jonquera.
 
La DGPC també ha iniciat la Prealerta del pla d’actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè s’ha tallat, preventivament i per manca de visibilitat, la circulació al túnel de l’AVE al Pertús a causa l’incendi forestal a la Jonquera.
 
Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat ja 150 hectàrees de vegetació forestal.
 
Fins al lloc s’han desplaçat una vintena de patrulles dels Mossos d’Esquadra, ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, efectius de la Policia Local, i voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.