Tres persones han resultat mortes aquesta tarda, ens els incendis de l'Empordà

query_builder   22 juliol 2012 21:55

event_note Nota de premsa

Tres persones han resultat mortes aquesta tarda, ens els incendis de l'Empordà

  • La persona que havia patit una aturada cardíaca ha resultat morta
  • Dues persones han resultat mortes en accidentar-se per un penya-segat a l’incendi de Portbou
  • El Departament d’Interior ha demanat a tots els habitants de l’Alt Empordà que es confinin fins a noves indicacions
  • Es demana també prudència, precaució i que no es desplaci ningú cap al nord
  • L’incendi ha cremat, segons Agents Rurals, unes 7.000 hectàrees de vegetació
  • Protecció Civil manté el pla INFOCAT en fase d’emergència 2 i continua la prealerta del Ferrocat
 
 
Finalment la persona que aquesta tarda havia patit una aturada cardíaca a Llers, ha resultat morta. Dues persones més han mort en accidentar-se per un penya-segat quan han marxat en veure avançar de lluny l’incendi de Portbou: un grup de persones que es trobaven confinades han optat per marxar del lloc, per causes que es desconeixen, cap al mar, a través d’un penya-segat. Dues persones s’han precipitat i han resultat mortes i una tercera ha patit politraumatismes en caure al mar. La resta, entre 80 i 100 persones, han estat ateses per afectacions lleus.
 
Cal recordar a més, que un ciutadà francès se l’ha trobat al costat de la carretera, dins del seu vehicle, amb cremades de caràcter greu al 80% del cos i ha estat evacuat a l’Hospital de la Vall d’Hebron, a Barcelona, i que dues persones més han patit cremades, de caràcter lleu, mentre intentaven apagar el foc al costat d’un mas, a Llers.  
 
Davant de la situació crítica que es viu a l’Empordà, el Departament d’Interior ha demanat a tots els habitants de l’Alt Empordà que es confinin fins a noves indicacions.
 
És per això que es demana que, per la seva seguretat, és molt important que la gent segueixi els consells i les indicacions de les autoritats i dels equips d’emergència.  Es demana prudència, precaució i que no es desplaci ningú cap al nord. Als nuclis urbans i els pobles en què s’ha demanat el confinament, que tanquin portes i finestres, que les remullin i que treguin de l’exterior la roba estesa. Els veïns de masos i nuclis disseminats que es desplacin, si poden, cap al nucli de població més proper.
 
La situació a les carreteres de la zona és molt complicada. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), a causa de l’incendi estan tallades, en els dos sentit de la marxa l’autopista AP-7, i les carreteres N-II, Gi-500, Gi-501, Gi-610 i la N-260.
 
Davant d’aquesta situació, la carretera C-16, al túnel del Cadí, s’habilita com  a via oberta per circular cap a França i Barcelona. Es demana que la gent que s’hagi de desplaçar cap a França ho faci a través de l’Eix del Llobregat i l’Eix Transversal.
 
El cos d’Agents Rurals informa que l’incendi ha afectat un perímetre de 7.000 hectàrees, a l’interior de les quals hi hauria zones no afectades pel foc.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat a fase d’emergència 2 el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per simultaneïtat d’incendis a la Jonquera i Portbou.
 
S’han habilitat centres d’acollida als evacuats per l’incendi a Castelló d’Empúries, la Jonquera, Figueres i Palau de Santa Eulàlia. Per la seva banda, Creu Roja porta campament per muntar si fos necessari. Hores d’ara hi ha 4.241 abonats sense llum a la zona.
 
A causa de l’incendi, la DGPC també ha iniciat la Prealerta del pla d’actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè s’ha tallat la circulació al túnel de l’AVE al Pertús a causa l’incendi forestal a la Jonquera.
 
Recordar que en les tasques d’extinció col·laboren efectius dels Bombers francesos, de la Unidad Militar de Emergencias i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
 
Fins al lloc s’han desplaçat més de 40 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, efectius de la Policia Local, de Protecció Civil, 25 Agents Rurals, i 100 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.
 
 
 Us adjuntem imatge sobre plànols del perímetre afectat per l'incendi, feta a les 20.30 hores pel cos d'Agents Rurals
 

1  

Fitxers adjunts

Perímetre incendi

Perímetre incendi
PDF | 4604