El conseller d'Agricultura agraeix la col·laboració dels pagesos per evitar la propagació el foc de l'Alt Empordà

query_builder   23 juliol 2012 11:01

event_note Nota de premsa

El conseller d'Agricultura agraeix la col·laboració dels pagesos per evitar la propagació el foc de l'Alt Empordà

 
 
 
El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí agraeix la col·laboració a tots aquells agricultors que des d’ahir han treballat per minimitzar l’afectació del foc de l’Alt Empordà que es va iniciar ahir al migdia.
 
Una trentena de pagesos han estat treballant durant la tarda i nit d’ahir amb els seus tractors llaurant els perímetres de camps de conreu per evitar la propagació del foc que crema amb virulència des d’ahir. Des del Departament d’Agricultura es compensarà les despeses que han generat aquestes tasques tan valuoses per aturar el foc de l’Empordà.
 
La zona on han actuat principalment són Avinyonet de Puigventós, Vilanant, Cistella, Vilafant i municipis veïns.
 
Davant el risc d'incendi forestal present al nostre territori el Departament demana  la col·laboració ciutadana per evitar accidents i negligències que puguin generar incendis.
 
El Cos d’Agents Rurals està treballant en la investigació d’aquest incendi  per determinar la causa d’aquest foc  que de moment estria afectant unes 13.000 Ha forestals.
 
 
Dades provisionals sobre el perímetre afectat  6:00 a.m. 23/07/2012
 
Tipus de vegetació afectada:
 
  • 50% sureda. 25 % matollar, 20 % pinedes i 5% altres.
 
  • 59 PTGMF amb una superfície de 4.600 Ha.
 
 
El 96 % de la superfície afectada és de titularitat privada. El 40% d’aquesta superfície està ordenada i es gestionada mitjançant un Pla tècnic de gestió i millora forestal (PTGMF). Es tracta d’unes de les zones de Catalunya amb major gestió forestal privada principalmente de suredes.