El dispositiu d'extinció de l'incendi de l'Empordà continuarà treballant intensament al llarg d'aquesta propera nit

query_builder   23 juliol 2012 22:57

event_note Nota de premsa

El dispositiu d'extinció de l'incendi de l'Empordà continuarà treballant intensament al llarg d'aquesta propera nit

  • Més de 1.500 persones centraran els seus esforços per impedir que les flames avancen i per apagar les revifades a l’interior del perímetre
  • Proteccio Civil manté la fase d’emergència 1 del pla Infocat
  • Es mantenen tallades cinc carreteres de la xarxa viària secundària 
  • Els serveis ferroviaris funcionen amb normalitat
  • Els subministraments elèctrics i telefònics comencen a restablir-se
 
 
El dispositiu d’extinció de l’incendi que afecta des d’ahir al migdia l’Empordà es mantindrà tota la nit treballant per assegurar el perímetre i apagar les revifades de l’interior. El foc continua actiu i els efectius desplaçats a la zona centraran la seva atenció sobretot al flanc dret (la part més occidental) per impedir que les flames avancen cap a l’Alta Garrotxa.
 
Amb l’ocàs els mitjans aeris, que han treballat intensament al llarg de tot el dia, s’han retirat i actualment, fins a 1.500 persones treballen en el dispositiu d’extinció entre Bombers de la Generalitat, Bombers d’altres administracions, Agrupacions de Defensa Forestal,  efectius de la Unidad Militar de Emergencias i del Ministerio de Medio Ambiente, Mossos d’Esquadra i policies locals, tècnics i voluntaris de Protecció Civil i membres de Creu Roja, unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, etc.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’Emergencia 1 el Pla Infocat.
 
Les previsions meteorològiques apuntades pel Servei Meteorològic de Catalunya apunten unes condicions més favorables que anit: baixada de les temperatures, pujada de la humitat i absència de vent la major part d’hores nocturnes.
 
ENDESA ha informat al CECAT que actualment només hi ha una seixantena de clients sense llum a diversos municipis i que disposa de 14 generadors instal·lats.
 
D’altra banda, a hores d’ara hi  ha 805 línies de telefonia fixa que no funcionen, així com 278 d’ADSL i 14 estacions base de telefonia mòbil caigudes.
 
Els serveis ferroviaris operen amb normalitat pel que fa a la possibilitat de circular.
 
En aquests moments, i segons informa el Servei Català de Trànsit, s’ha aixecat la restricció camions a la N-260 i només hi romanen les següents afectacions viàries:
 
-          GIP-5101: tallada entre Avinyonet de Puigventós i Terrades
-          GIV-5105: tallada entre Llers i Avinyonet de Puigventós
-          GI-500: tallada entre Agullana i la Jonquera
-          GI-501: tallada entre Agullana i la Vajol
-          GI-504: tallada entre Agullana i Terrades
 
 
Pel que fa a les persones desallotjades, i segons que informa Protecció Civil, 119 alemanys que eren a rectoria d’Albanyà ara s’està gestionant autocars per portar-los cap al pavelló nou de Figueres.
 
Els Mossos d’Esquadra han preparat un comboi per traslladar els acampats de Albanyà que havien anat a Sant Llorenç de la Muga fins al pavelló nou de Figueres.
 
Segons les darreres dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, el perímetre del foc actualment és d’uns 65 km. i la superfície afectada seria de més de 13.800 hectàrees de 17 municipis (la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella i les Escaules, Terrades, Llers, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Masarac, Cabanes, Biure i Pont de Molins). D’aquesta superfície, la majoria correspon a arbrat (51%), conreu (22%) i matollar (19%). No obstant, cal tenir en compte que a l’interior d’aquest perímetre hi ha zones que no han cremat.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 23 de juliol de 2012
22.44 hores