Mascarell recorda Paco Morán com "un eixamplador dels públics teatrals" i "un referent del nostre teatre"

query_builder   23 juliol 2012 19:44

event_note Nota de premsa

Mascarell recorda Paco Morán com "un eixamplador dels públics teatrals" i "un referent del nostre teatre"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui Paco Morán com “un eixamplador dels públics teatrals, un intèrpret que va eixamplar el nombre de  persones que s’incorporen a la vida teatral com a públic. Li haurem d’estar agraïts sempre des del punt de vista professional i també personal”.
 
El conseller ha assenyalat que “Paco Morán és l’home popular, la persona entranyable per a la major part de la gent que ha anat al teatre en els últims anys. És la persona no nascuda a Catalunya, afincada aquí des dels anys 70, capaç d’entendre com ningú la manera que tenim els catalans de mirar  la vida. Capaç de compenetrar-se amb els seus col·legues de repartiment i de convertir-se en un dels referents del nostre teatre. Estic segur que avui hi ha un gran nombre de catalans que troben a faltar Paco Morán com si faltés algú de la seva pròpia família. Amb el Joan Pera, formen una de les parelles que per molts anys perduraran en la memòria de les persones que han acudit al teatre al nostre país”.
 
En aquest sentit, Mascarell ha afirmat que Morán “és un exemple, com tantes altres persones a Catalunya, d’allò que ha passat al nostre país. És una terra d’acollida, sempre ho ha estat, però també és terra d’expressivitat dels que hi arriben. Molta gent, aquelles generacions que van arribar als anys 60 i 70, com ho havien fet les generacions que havien arribat als anys 20, són generacions que no només s'hi van integrar, sinó que van enfortir la nostra vida cultural. Ell a través de l’àmbit teatral ho va fer d’una manera decidida”.
 
El conseller de Cultura ha recordat, un cop més, l’escriptora i editora Esther Tusquets. Mascarell ha definit Tusquets i Moran com a “dos grans ciutadans. Un home i una dona, radicalment diferents, que pertanyen a dues barcelones i catalunyes diferents, però que són part del propi país i part de l’entitat de la seva pluralitat i diversitat, de la manera plural d’expressar.-se. L’Esther Tusquets a través d’una gran editorial, que ens ha connectat amb els corrents més profunds de la literatura internacional i Paco Morán, portant a casa nostra alguns dels grans èxits i clàssics del teatre popular internacional. Tot això és un gran país, gent tant diversa, que compten amb el fervor i suport de la gent i que aporten a la gent coses valuoses per a la seva expressivitat cultural”.