Sis poblacions es troben a hores d'ara amb restriccions de mobilitat com a conseqüència de l'incendi a l'Empordà

query_builder   23 juliol 2012 20:06

event_note Nota de premsa

Sis poblacions es troben a hores d'ara amb restriccions de mobilitat com a conseqüència de l'incendi a l'Empordà

  • Els Bombers treballen intensament en tot el perímetre però concentren esforços al front més occidental
  • La xarxa viària principal està restablerta però es mantenen tallades deu carreteres secundàries
  • Les línies telefòniques comencen a restablir-se a poc a poc
  • Proteccio Civil manté la fase d’emergència 1 del pla Infocat
 
 
 
Com a conseqüència de l’incendi de l’Empordà es manté la restricció de mobilitat als municipis de Darnius, Terrades i la Vajol i, a hores d’ara, també a Albanyà, Sant Llorenç de la Muga i Cantallops.
 
A mesura que avança la tarda es van recuperant les línies telefòniques i, en aquests moments, es troben sense servei 805 línies de telefonia fixa, pertanyents als municipis de Maçanet de Cabrenys, Llers i Terrades.
 
Al llarg del dia hi havia al càmping d’Albanyà unes 600 persones que a hores d’ara ja estan evacuades; 119 han anat a la rectoria del mateix municipi, mentre que la resta s’han desplaçat a Sant Llorenç de la Muga, on els serveis municipals se n’han fet càrrec.
 
En aquests moments, i segons informa el Servei Català de Trànsit, es mantenen les següents afectacions viàries:
 
-          GI-500: tallada a Agullana
-          GI-501: tallada a Agullana
-          GI-504: tallada entre Agullana i Terrades
-          GI-610: tallada a Vilajuïga
-          GIV-5105: tallada entre Llers i Avinyonet de Puigventós
-          GIP-5101: tallada entre Avinyonet de Puigventós i Terrades
-          GI-502 tallada a Darnius
-          GI 602 tallada a Sant Climent Sescebes
-          GIV 5041 tallada a Pont de Molins
-          GIV 5044 tallada Biure
 
El Cos d’Agents Rurals estima que el perímetre de l’incendi és, aproximadament, de 65 quilòmetres i la superfície afectada seria de més de 13.800 hectàrees de 17 municipis (la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella i les Escaules, Terrades, Llers, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Masarac, Cabanes, Biure i Pont de Molins). D’aquesta superfície, la majoria correspon a arbrat (51%), conreu (22%) i matollar (19%). No obstant, cal tenir en compte que a l’interior d’aquest perímetre hi ha zones que no han cremat.
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb 140 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris al llarg de tot el perímetre del foc, sobretot al flanc dret (la zona més occidental). El dispositiu d’extinció també compta amb el suport de 5 mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, 11 mitjans francesos; 4 de la Comunitat Valenciana; 2 de Mallorca i 1 d’Andorra.
 
La UME (Unidad Militar de Emergencias) continua col·laborant intensament en les tasques d’extinció amb més de 200 efectius i el comboi de bombers francesos ha arribat ja, amb 220 bombers.
 
Així, més d’un miler de persones, amb voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), personal del Sistema d’Emergències Mèdiques i la Creu Roja, Mossos d’Esquadra, Policia Local, participen en el dispositiu d’extinció.
  
Segons les informacions facilitades pel SEM s’han realitzat 56 assistències sanitàries relacionades amb l’incendi. D’aquests 56 atesos, 32 van ser traslladats a diferents centres sanitaris. Actualment romanen ingressats 8 pacients, 4 dels quals es troben a la Vall d’Hebron i 4 a l’Hospital Trueta.
 
Fins al moment, s’han produït 4 morts, la darrera de les quals correspon  a un home de 64 anys de nacionalitat francesa que es trobava ingressat en estat molt crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron.
 
A la Unitat de Cremats del l’Hospital de la Vall d’Hebron es troben 4 ingressats en estat greu. 3 pacients són homes de 70, de 36 i de 56 anys, i una dona de 45 anys.
 
A l’Hospital Trueta van ingressar 4 pacients, 2 dels quals es troben a la UCI. Es tracta d’una dona 42 anys i un nen de 9 anys. Les altres 2 pacients, una dona de 85 anys i una jove de 18 anys, evolucionen favorablement i es preveu que siguin donades d’alta en les properes hores. 
 
L’Hospital de Figueres ha atès en les darreres hores, 31 pacients, 5 dels quals van ser traslladats a altres centres i la resta de pacients han estat donats d’alta.
 
A més a més, aquesta nit de dilluns a dimarts, l’atenció al CAP La Jonquera s’ha reforçat amb 2 metges de família i 2 infermeres. A més, el CAP Ernest Lluch de Figueres es tornarà a mantenir obert tota aquesta nit.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 23 de juliol de 2012
19.40 hores