Índex de preus industrials a Catalunya (IPRI). Juny 2012

Els preus industrials a Catalunya augmenten un 2,9% al juny

query_builder   24 juliol 2012 14:00

event_note Nota de premsa

Índex de preus industrials a Catalunya (IPRI). Juny 2012

Els preus industrials a Catalunya augmenten un 2,9% al juny

Al juny del 2012, l’índex de preus industrials (IPRI) ha registrat un creixement interanual del 2,9% a Catalunya, xifra quatre dècimes superior a la del conjunt d’Espanya (2,5%). Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el sector de l’energia és el que registra una variació interanual més elevada (8,9%). També creixen, però amb menor intensitat, els béns de consum (2,3%) i els béns intermedis (1,4%), mentre que els béns d’equipament s’han mantingut pràcticament estables  (-0,1%).
 
Des de principis d’any, l’IPRI ha augmentat un 2,3% a Catalunya. Per grans sectors industrials, tots registren augments, encapçalats per l’energia, amb un increment del 3,6%, seguida dels béns intermedis, amb un 3,1%.
 
La desagregació de l’índex mostra, al primer semestre de l’any, un augment dels preus en totes les seccions, encapçalades per l’energia elèctrica i gas (5%) i seguides pel subministrament d’aigua (3,3%), per les indústries manufactureres (1,9%) i per les indústries extractives (0,8%). Dins de les indústries manufactureres, destaca l’augment de preus de les indústries de materials i equips elèctrics, electrònics i òptics (7,6%) i de les indústries químiques i les d’alimentació, begudes i tabac, que han augmentat un 3,3%. La resta de divisions han registrat augments menys intensos, inferiors a l’índex general de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

NPipri20122

NPipri20122
PDF | 92