El TES posa en marxa un aplicatiu web per consultar els usos i serveis de les platges

query_builder   25 juliol 2012 11:46

event_note Nota de premsa

El TES posa en marxa un aplicatiu web per consultar els usos i serveis de les platges

  • Els ciutadans podran accedir al pla d’usos de cada municipi costaner i consultar informació com ara les mesures d’accesibilitat, serveis de vigilància i atenció sanitària, activitats d’oci o restauració de cada platja així com itineraris i camins de ronda.
Els plans de distribució d’usos i serveis de temporada els redacten tots els municipis del litoral català i els autoritza el Departament de Territori i Sostenibilitat abans de l’inici de cada temporada de bany. Aquests plans enumeren els serveis que es preveuen instal·lar a les platges durant els mesos d’estiu, les seves condicions de funcionament i sempre fan referència a instal·lacions desmuntables.
 

A finals de 2011, el TES va impulsar un nou model per a l’elaboració i presentació d’aquests plans d’usos per part dels ajuntaments, amb la voluntat de millorar-ne la tramitació, d’unificar criteris i homogeneïtzar la informació. Aquest nou model, que estarà en vigor fins el 2016, ha permès crear una base de dades que sistematitza totes les variables i possibilita la seva visualització mitjançant un aplicatiu web.
Imatge de l'aplicatiu
Ara, aquest web (http://www.gencat.cat/territori/visors/costes.html) s’obre a la ciutadania, que podrà consultar, de manera fàcil i visual, els serveis que ofereix cada platja, els usos permesos i els itineraris litorals, amb imatges, per tal de planificar la seva visita. Així, tindrà constància de si existeixen, per exemple, rampes de fusta per facilitar l’entrada a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda, banys públics o serveis d’atenció sanitària.
 
L’aplicatiu vol ser una eina dinàmica que, en fases posteriors, incorpori tota la informació que tant el públic com els ajuntaments sol·licitin poder consultar.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 86