Alerta per risc molt alt d'incendi demà i divendres

Agricultura informa sobre l'increment del perill d'incendi a la majoria de comarques de Catalunya

query_builder   26 juliol 2012 12:30

event_note Nota de premsa

Alerta per risc molt alt d'incendi demà i divendres

Agricultura informa sobre l'increment del perill d'incendi a la majoria de comarques de Catalunya

 
 
 
El Departament recomana extremar les precaucions per evitar qualsevol negligència que pugui originar un incendi forestal
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà i fins divendres.
 
Les comarques d’afectació principal són: Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Bages, Cerdanya, Conca de Barberà, garrigues, garrotxa, Gironès, Montsià, Noguera, osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Catalunya estarà afectada per una situació de vents del sud moderada que implicarà un increment del perill d’incendi forestal degut a les baixes humitats relatives i a les altes temperatures, especialment a les comarques de l’interior. Aquest nou informe abasta la majoria de comarques de Catalunya i per tant el territori en situació de risc d’incendi és molt ampli.
 
Des del Departament es recomana extremar les precaucions i evitar al màxim situacions que puguin originar incendis forestal com les activitats que originen guspires de foc, crema de rostolls i brossa, llançament de burilles...
 
Així mateix es fa recordatori que és molt important en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles, i vegetació seca.
 
L’evolució de la situació es realitza mitjançant el mapa de perill diari, el qual es pot consultar al web de Departament: