Mig miler d'efectius treballen en les tasques d'extinció de l'incendi de l'Empordà, que continua en fase de control

query_builder   25 juliol 2012 20:10

event_note Nota de premsa

Mig miler d'efectius treballen en les tasques d'extinció de l'incendi de l'Empordà, que continua en fase de control

 
 
  • El vent de llevant que bufa a la zona no ha dificultat decisivament la feina de la tarda
  • Deu mitjans aeris recolzen les tasques del dispositiu de terra llençant aigua als punts més crítics
  • La DGPC manté el pla INFOCAT en fase d’alerta

 

 
Mig miler d’efectius continuen treballant en l’incendi forestal de l’Empordà, que segueix en fase de control i que ha afectat, segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, 13.963 hectàrees. En aquests moments, les patrulles d’agents estan sobre el terreny per mesurar exactament l’afectació del foc, ja que hi ha zones a l’interior del perímetre que no estan cremades.
 
Els Bombers de la Generalitat treballen amb 45 dotacions terrestres per resseguir tota la zona afectada i centren els seus esforços al punt més sensible, entre Terrades i Boadella. Tot i això, es continua treballant per assegurar la totalitat dels quilòmetres de perímetre i remullar la superfície interior. Al llarg de la tarda s’han produït petites revifades i fumaroles, que ràpidament han estat controlades.
 
Els Bombers de França segueixen col·laborant amb 28 dotacions terrestres, les quals treballen, sobretot, a la zona de la cua de l’incendi; la part nord més propera a la frontera.
 
D’altra banda, la Unidad Militar de Emergencias, amb els 15 camions que té destinats a aquets incendi, participa activament en les tasques d’extinció, tot revisant els punts calents per evitar-ne revifalles.
 
Els mitjans aeris treballen intensament aquestes darreres hores de llum per acabar de remullar la superfície. Així, 4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 hidroavions, completen els efectius d’extinció.
 
A més a més, personal de Protecció Civil, de les Agrupacions de Defensa Forestal, dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques, de la Creu Roja, membres de Policia Local i voluntaris continuen participant activament en el dispositiu.
 
El vent de marinada ha bufat aquesta tarda amb relativa intensitat,  però aquest fet no ha dificultat decisivament les feines d’extinció. Tanmateix, els Bombers seguiran amatents a la meteorologia i continuaran treballant per poder controlar definitivament l’incendi al llarg de les properes hores
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera GI-504 continua tallada a Boadella d’Empordà per motius operatius.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 25 de juliol de 2012
19.50 hores