Actualització de l'alerta del pla Infocat: el risc d'incendi elevat augmenta a 31 comarques

query_builder   26 juliol 2012 12:29

event_note Nota de premsa

Actualització de l'alerta del pla Infocat: el risc d'incendi elevat augmenta a 31 comarques

 
  • Segrià i Urgell són les comarques que se sumen a les comarques que ja es trobaven en risc elevat d’incendi forestal
 
  • No llenceu cap burilla de cigarreta o llumins des del cotxe encara que semblin apagats
  
  • Si veieu una columna de fum truqueu ràpidament al telèfon d’emergències 112
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi de l’Alt Empordà, que segueix en fase de control.
 
Pel que fa al risc d’incendi, avui és molt més elevat respecte ahir i afecta a 31 comarques catalanes de totes les demarcacions. També es preveu elevat durant el dia de demà.
 
El risc d’incendi forestal és alt a les comarques següents:
 
  • Alt Pirineu i Aran: Cerdanya i Pallars Jussà
  • Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental
  • Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès
  • Girona: Alt i Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Selva, Pla de l’Estany i Ripollès
  • Lleida: Garrigues, Segrià, Urgell, Noguera i Segarra
  • Tarragona: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
  • Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
L’incendi forestal de l’Alt Empordà continua en fase de control i, segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, hauria afectat 13.963 hectàrees. En aquests moments els Bombers de la Generalitat hi treballen amb una trentena de dotacions terrestres.
 
A primera hora d’aquest matí hi havia talls a 541 línies de telefonia fixa que afecten als municipis de Cantallops, Darnius, Pont de Molins, Biure i Llers. Quant a la telefonia mòbil, continua l’afectació a 2 municipis: la Vajol i Campmany. La DG de Telecomunicacions i les companyies continuen treballant en la recuperació d’aquests serveis.
 
El municipi de la Jonquera manté en fase d’Alerta el seu Pla d’Actuació Municipal de Protecció Civil.
 
El Telèfon d'emergències 112 ha atès 1.300 trucades amb origen a la Jonquera i relatives a l’incendi de l’Alt Empordà des del passat diumenge fins ahir. També va rebre 52 trucades de Portbou totes fetes el diumenge 22; 82 trucades des de Sant Miquel de Fluvià i 46 realitzades des de Darnius també el mateix dia, i 53 trucades amb origen a Llers des de diumenge fins ahir.
 
Recordem que el telèfon 112 és el número d’emergències i que per demanar informació relativa als incendis s’ha de contactar amb el telèfon 012.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.